Koliko je teško biti žena u poslovnom svijetu? Na upravljačkim pozicijama ih je svega 24 posto

Koliko je teško biti žena u poslovnom svijetu? Na upravljačkim pozicijama ih je svega 24 posto

Ilustracija: Shutterstock

NOVO istraživanje o zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama pokazalo je da je zastupljenost žena nešto veća nego prije tri godine, no rezultati i dalje pokazuju nejednakost i mogućnost napredovanja žena samo do takozvanog "staklenog stropa".

Prema podacima prikupljenima od 500 tvrtki, žena je na upravljačkim pozicijama svega 24 posto, što je povećanje njihove zastupljenosti u odnosu na 2011. godinu kada ih je bilo 19 posto, no taj podatak govori i da ćemo jednakost postići tek 2025. godine, istaknula je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, predstavljajući rezultate istraživanja. Rekla je da žene na upravljačke pozicije dolaze starije nego muškarci, ostaju kraće i ranije odlaze. Istraživanje je pokazalo i da žene u dobi od 25 do 29 godina izostaju s tržišta rada zbog majčinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žene su snaga", poručio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekavši kako na tržištu rada treba svima omogućiti jednake uvjete, a društvo mijenjati na način da ne postoje muška i ženska zanimanja nego samo sposobnost i znanje.

Direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić rekao je pak da će udruga dati svoj doprinos većoj zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama jer one, kaže, donose novi pogled na biznis.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara