Kolinda potukla Josipovića na ponovljenim izborima u Karlovcu

Kolinda potukla Josipovića na ponovljenim izborima u Karlovcu

Foto: Index/FAH

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ je izborni pobjednik i na izbornom mjestu Turanj-Sajevac, gdje je u nedjelju ponovljen izbor za predsjednika Republike Hrvatske zbog neregularnosti sedam dana ranije.

Kako se neslužbeno doznaje, glas joj je dalo 80 birača, a protukandidat Ivo Josipović dobio je šest glasova.

U županijskome izbornom povjerenstvu nisu se mogli dobiti rezultati danas održanih izbora.

Ponovljeni izbor je regularan te je sada na Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) da do sada obrađenom broju glasova doda i ove posljednje te da proglasi službene i potpune rezultate, rekao je Hini predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva za Karlovačku županiju.

"Izboru se odazvalo 86 od ukupno 483 birača, nevažećih listića nije bilo, te današnji izbor mogu proglasiti regularnim te bez ijedne primjedbe", rekao je Ivan Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori u Karlovcu ne dovode u pitanje Kolindinu pobjedu

Podsjetimo, činjenica da su na jednom biračkom mjestu u Karlovcu izbori ponovljeni nije mogla dovesti u pitanje pobjedu Kolinde Grabar Kitarović.

DIP se uslijed polemika oko legitimnosti i legalnosti pobjede HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović početkom tjedna o "dilemi" oglasio službenim priopćenjem.

"S obzirom na upite koje Državno izborno povjerenstvo zaprima u svezi broja dobivenih glasova kandidata koji su sudjelovali u ponovljenim izborima (drugom krugu glasovanja), potrebnih za izbor predsjednika Republike Hrvatske, izvješćujemo da će Državno izborno povjerenstvo, nakon što se provede ponovljeno glasovanje na biračkom mjestu br. 46 u Gradu Karlovcu i time prikupljenih i obrađenih rezultata glasovanja sa svih 6.352 biračkih mjesta, odmah donijeti i objaviti Odluku o potpunim i službenim rezultatima izbora", stoji u zaključku donesenom na danas održanoj sjednici DIP-a.

Iz DIP-a su također podsjetili da su odmah 11. siječnja objavili privremene i nepotpune rezultate glasanja s obrađenih biračkih mjesta "na isti način na koji su bili objavljivani rezultati glasanja na svim do sada provedenim izborima za predsjednika Republike Hrvatske".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara