Kolinda uz šatordžije: Jedan od vođa prosvjeda postaje čelnikom njenog Savjeta za branitelje

Kolinda uz šatordžije: Jedan od vođa prosvjeda postaje čelnikom njenog Savjeta za branitelje

Foto: Hina

PRVI potez nakon u pobjedničkoj noći bio je posjet šatorašima. "Predugo ste se žrtvovali, razumijem vas", rekla je tada. A prvog dana na dužnosti predsjednice Republike Kolinda Grabar-Kitarović donijet će odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu te odluku o osnivanju Savjeta za branitelje, vanjskog savjetodavnog tijela kojem će na čelu biti Ante Deur, potvrđeno je u srijedu Hini iz tranzicijskog tima izabrane predsjednice.

Riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi savjeta bit će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama, rečeno je Hini.

Ante Deur predsjednik je Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora nelegalnog prosvjeda ispred Ministarstva branitelja koji traje četiri mjeseca.

Podsjećamo, tjednima se špekuliralo da će Deur postati novi savjetnik za branitelje u Uredu predsjednice. Ta mu je pozicija izmakla, ali na kraju je čini se ipak pronađeno rješenje da se Deura ugura među najbliže suradnike Grabar Kitarović.

Bilo je to za očekivati s obzirom da je Kolinda odmah nakon pobjede na izborima posjetila prosvjednike u šatoru u Savskoj. Tada je obećala da će "nastaviti tamo gdje je stao Franjo Tuđman". Lidere šatordžija Deura, Josipa Klemma i Đuru Glogoškog nova je predsjednica ugostila i na svojoj inauguraciji na Markovom trgu.

A ne treba zaboraviti niti da su se i prije izbora šatoraši svrstali uz nju. I ne samo to, nekoliko sati prije izborne šutnje lijepili su plakate na kojima je podržavaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara