Kolinda za glasnogovornika izabrala mladog i javnosti nepoznatog Luku Đurića

Kolinda za glasnogovornika izabrala mladog i javnosti nepoznatog Luku Đurića

Foto: FAH

IVO JOSIPOVIĆ, koji će od četvrtka postati bivši hrvatski predsjednik, svoj stan u Palmotićevoj ulici u Zagrebu jutros je napustio bez riječi.

Iako su ga na ulici čekali novinari koji su od predsjednika željeli čuti dojmove s jučerašnje inauguracije, Josipović za izjave nije bio raspoložen. Stan je napustio oko devet sati, sjeo u službeni automobil i krenuo na obavljanje zadnjih predsjedničkih dužnosti prije nego prepusti fotelju Kolindi Grabar Kitarović.

Znatno bolje raspoloženje bilo je u Bauerovoj ulici, gdje živi nova predsjednica. Iz zgrade je oko osam sati izašao njen suprug Jakov Kitarović, ponovivši još jednom da je jučerašnja inauguracija bila prekrasna. "Naspavali smo se. Danas je novi dan i novi izazovi", rekao je prvi gospodin.

Kolinda izabrala glasnogovornika

Dan nakon inauguracije počelo je i kadroviranje u Uredu predsjednika. HRT je objavio da će glasnogovornik nove predsjednice biti 32-godišnji Luka Đurić, dosadašnji voditelj projekata u Zakladi Konrad Adenauer.

"Počašćen sam povjerenjem koje mi je izabrana predsjednica pokazala. Osjećam se prekrasno, bit će mi stvarno čast i veliko zadovoljstvo doći u ured i pomoći ljudima", izjavio je Đurić za HRT.

Do kraja tjedna znat će se svi najbliži suradnici Grabar-Kitarović

Najbliži suradnici izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bit će poznati do kraja tjedna, a Hini je danas iz njezinog tima potvrđeno da će, osim što će Luka Đurić biti glasnogovornik Ureda predsjednice, predstojnik Ureda biti Domagoj Juričić, a šefica protokola Natalija Hmelina.

Najveći dio suradnika bit će poznat do kraja tjedna, rečeno je u Uredu izabrane predsjednice.

I dok su se imena Juričića i Hmeline spominjala u medijima kao budući suradnici Grabar-Kitarović u njezinom uredu, novost je imenovanje Đurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je 32-godišnjaku koji je diplomirao na Vernu, a radio je u Zakladi Konrad Adenauer gdje je postao zamjenik voditelja Ureda zaklade u Zagrebu.

Iz tima Grabar-Kitarović ističu kako imenovanje Đurića potvrđuje riječi iz nedjeljnog inauguralnog govora prve hrvatske predsjednice kako će dati priliku mladima da se iskažu. Grabar-Kitarović u svom je govoru, uz ostalo, istaknula kako će dati "sve od sebe da Hrvatsku učinimo bogatom državom, iz koje mladi neće odlaziti".

Budući predstojnik Ureda predsjednice Domagoj Juričić rodio se 1974. godine i trenutačno je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za međunarodne odnose, a 40-godišnja Natalija Hmelina radila je u Ministarstvu vanjskih poslova te Ministarstvu pravosuđa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara