Komadina se neće sastati s Milanovićem: Moja bi nazočnost samo opterećivala sastanke

Komadina se neće sastati s Milanovićem: Moja bi nazočnost samo opterećivala sastanke

Foto: Hina

KOMADINA primorsko-goranskih SDP-ovaca i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina izjavio je danas da proteklog vikenda nije prisustvovao sastancima predsjednika SDP-a Zorana Milanovića sa članstvom u toj županiji jer bi njegova nazočnost opterećivala sastanke.

"Milanović je samo želio informirati određeni dio članova određenih organizacija, kao i biti nazočan da njega pitaju, a ne mene", rekao je Komadina na redovitoj konferenciji za novinare.

"Dobro je da ljudi čuju izvorno, pitaju ono što ih muči, nego da mene pitaju što je netko mislio", kaže Komadina. Dodao je kako nema potrebe da se pojavi večeras na sastanku Milanovića s riječkim SDP-ovcima.

Na novinarsko pitanje zašto bi njegova nazočnost opterećivala sastanke, odgovorio je kako je sve o čemu se na tim sastancima govori već čuo na sjednicama Predsjedništva SDP-a.

Na pitanje što znači "određeni dio članova" te smatra li prirodnim da kao potpredsjednik stranke i predsjednik županijskog SDP-a bude domaćin Milanoviću, Komadina je kazao da po sadržaju i formi nije potrebno da bude nazočan, jer sastanci nisu sazvani na županijskoj razini.

Na pitanje bi li bilo barem pristojno da se pojavio na tim sastancima Komadina je rekao "o pristojnosti nekom drugom prilikom".

Predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel izjavio je pak, na upit hoće li se na sastanku riječkih SDP-ovaca s Milanovićem razgovarati o smjeni Slavka Linića, da je za njega priča oko smjene Linića završena, te da je prihvatio odluku Glavnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pitanja o kojima želimo danas razgovarati prvenstveno se odnose na budućnost SDP-a i aktivnosti koje treba poduzeti kako bi u preostalih godinu i pol mandata vratio povjerenje građana, rekao je Obersnel dodavši kako očekuje konkretne odgovore predsjednika stranke u "uobičajenom stranačkom i drugarskom razgovoru".

Na upit da komenitra izostanak Komadine na sastancima i njegovu najavu da neće doći ni večeras, Obersnel je kazao da to treba pitati Komadinu i Milanovića.

Milanović je proteklog vikenda sazvao niz sastanaka zatvorenih za javnost u primorsko-goranskim gradskim organizacijama SDP-a, i to u Rabu, Novom Vinodolskom, Crikvenici, Opatiji i Kastvu, a za danas je dogovoren sastanak sa članovima SDP-a u Rijeci.

Komadina zahvalio ministrima zdravlja na nabavi opreme za riječki KBC

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina zahvalio je danas bivšemu ministru zdravlja Rajku Ostojiću što je pokrenuo postupak nabave medicinske opreme za riječki KBC te ministru Siniši Vargi što je taj postupak proveo pa je Rijeka ovih dana dobila novu endoskopsku opremu, a očekuje se i isporuka devet novih operacijskih stolovav te završetak postupak nabave CT uređaja krajem srpnja.

Komadina se na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare osvrnuo i na izradu razvojne strategije Primorsko-goranske županije, ističući kako je zaključena prva faza u kojoj je s partnerskim vijećem analizirano stanje u toj županiji. Usklađena je vizija razvoja u kojoj stoji da je županija konkurentna, održiva i pravedna regija poželjna za život i rad. U SWOT analizi kao prednosti županije utvrđeni su ljudski potencijali, globalna konkurentnost prometnog smjera i stupanj razvijenosti, a kao slabosti se navode nepovoljna demografska kretanja, neujednačena razvijenost mikroregija, veliki dio neaktivnog stanovništva u dijelu županije te tehnološka zaostalost, rekao je Komadina.

"Svjesni smo slabosti i imamo povoljne prilike da iskoristimo dobar geostrateški položaj, klimatske pogodnosti, zdravstveni turizam, bogatstvo tradicije i raznolikost prirodne baštine. Prijetnje su sintetizirane u ono što naglašavamo godinama, a to je centraliziranost Hrvatske uz vođenje regionalnog razvoja iz centra te nepovoljna ekonomska kretanja", rekao je.

Na novinarsko pitanje o odnosima u koaliciji u Primorsko-goranskoj županiji, župan je odgovorio kako tu nema problema te da se ne boji za izglasavanje županijskog proračuna. Istaknuo je da postoji koalicijski sporazum o načinu obnašanja vlasti, gdje svaka stranka može zatražiti koalicijski sastanak koji je župan nakon toga dužan sazvati. Dosad to nitko nije tražio, rekao je, dodajući da je njegova obveza sastanak organizirati dva puta na godinu, a po potrebi i češće ako procijeni da treba.

Naime, dva vijećnika vladajuće koalicije u Županijskoj skupštini - Aljoša Babić (Zelena stranka) i Milivoj Brozina (ARS) na prošloj sjednici Županijske skupštine nisu poduprli izvješće o provedbi regionalne razvojne strategije, tako da su protiv njegova prihvaćanja glasovala 23 vijećnika, a za 21 vijećnik.

Koalicija sa SDP-om na čelu u Županijskoj skupštini ima 23 glasa, a oporba 22.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara