Komšićeva kandidatkinja nema pojma da je kandidirana: "Osjećam se kao kompletan idiot"

Komšićeva kandidatkinja nema pojma da je kandidirana: "Osjećam se kao kompletan idiot"

Foto: Index

ČLAN Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je da se osjeća kao "kompletan idiot" nakon informacije da Zora Terzić-Šeremet, navodna kandidatkinja njegove stranke Demokratska fronta (DF) za novog hrvatskog člana državnog vrha, tu kandidaturu nikada nije ni prihvatila niti je zbog prijetnji morala bježati iz BiH što je ranije ustvrdio Komšić osobno.

"Ne znam što bih vam rekao... Osjećam se kao kompletan idiot", izjavio je Komšić kako ga citira sarajevski tjednik "Slobodna Bosna" koji se u četvrtak pojavio u prodaji. Komšićeva izjava slijedila je nakon što je policija Livanjske županije objavila da je na temelju informacija dobivenih iz medija saslušala Zoru Terzić-Šeremet te utvrdila kako njoj nije nitko prijetio niti je zbog navodnih prijetnji napuštala Livno gdje živi, a ni BiH.

U izjavi danoj u policijskoj postaji u Livnu 21. srpnja Terzić-Šeremet je uz to kazala i kako je bila iznenađena kada je uopće čula da ju je vodstvo Komšićeve stranke kandidiralo za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Nakon konzultacija s obitelji tu je ponudu i otklonila, naveli su iz livanjske policije. Željko Komšić je na konferenciji za novinstvo održanoj 16. srpnja u Sarajevu sve iznenadio informacijom kako je DF morala odustati od kandidiranja Terzić-Šeremet zbog prijetnji koje su joj upućene. "Ona i njezina obitelj primile su ozbiljne prijetnje koje su takvog karaktera da su napustile i Livno i BiH", kazao je tada Komšić i najavio da će novi kandidat DF za Predsjedništvo BiH biti Anto Popović, umirovljenik iz Livna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Terzić-Šeremet navodno ranije ispričala "sasvim drugačiju priču"

Komšić 16. srpnja novinarima nije mogao objasniti kakve su točno naravi bile navodne prijetnje upućene Terzić-Šeremet dodajući kako je stranački vrh o tome doznao iz "elektroničke poruke i dva telefonska razgovora". Kazao je kako se čeka da se nesuđena kandidatkinja za Predsjedništvo BiH vrati u zemlju i da se utvrdi što se točno zbilo pa onda eventualno sve prijavi policiji te da se DF time neće dati zastrašiti.

Dva tjedna kasnije Komšić krivnju za ovu blamažu svaljuje na predsjednika općinskog odbora DF u Livnu Niku Bakovića. Njemu je, tvrdi Komšić, Terzić-Šeremet ispričala "sasvim drugačiju priču" od one u policijskoj postaji. Do trenutka kada se njeno ime počelo pojavljivati u kombinacijama za kandidatske liste DF-a o Terzić-Šeremet gotovo da se ništa nije moglo doznati, a do medija nikada nije došla niti njena fotografija.

Njezina zamjena Anto Popović također je nepoznata osoba u javnosti. Za dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH na izborima što će se održati 12. listopada natjecat će se četiri kandidata a uz Popovića to će biti predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ 1990. Martin Raguž i aktualni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara