Končar u Istanbulu predstavlja tračnička vozila

Foto: Končar

U ISTANBULU se danas otvara sajam Eurasia Rail na kojem će Končar predstaviti niskopodne elektromotorne vlakove, tramvaje te opremu za željezničku infrastrukturu.

Eurasia Rail je međunarodni sajam tračničkih vozila, željezničke opreme i infrastrukture, ove godine na njemu sudjeluje više od 300 izlagača, a u dva dana trajanja očekuje se oko 25 tisuća posjetitelja.

Iz Končara podsjećaju kako su na turskom tržištu, u području tračničkih vozila, prisutni više od 15 godina. Tad su Turske Državne Željeznice (TCDD) od Željeznica Federacije BiH (ŽFBH) unajmile dvadeset električnih lokomotiva tipa Bo'Bo' moderniziranih u Končaru. Tijekom 2004. godine u najam su isporučene još dvije tiristorizirane lokomotive, a danas TCDD ima osam Bo'Bo' električnih lokomotiva moderniziranih u Končaru.

Končar - Električna vozila trenutno su u realizaciji velikog projekta u Hrvatskoj, u sklopu kojeg će HŽ Putničkom prijevozu isporučiti 44 putnička vlaka. Ukupna vrijednost ugovora je 1,63 milijarde kuna, a Končar je posao dobio na međunarodnom natječaju za 32 elektromotorna vlaka objavljenom u prosincu 2012. godine, te na međunarodnom natječaju za 12 dizelelektričnih vlakova objavljenom u siječnju 2013. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara