Kontrolori leta zaspali pa je avion morao kružiti nad kineskim aerodromom

Foto: Sergey Kustov/Airliners.net

U KINESKOJ zračnoj luci jedan je zrakoplov bio primoran kružiti neko vrijeme prije slijetanja zbog toga što su kontrolori leta zaspali u svojem tornju.

Avion China Eastern Airlinesa spremao se sletjeti na pistu zračne luke Wuhana, u središnjem dijelu Kine, ali su pozivi oko dopuštenja za slijetanje ostali bez odgovora gotovo četvrt sata.

Razlog je što su dežurni kontrolori leta zaspali na radnom mjestu te je Boeing 737 bio primoran kružiti u zraku desetak minuta, izvijestili su kineski mediji.

Nakon dužeg iščekivanja, kontakt je konačno uspostavljen te je letjelica koja je dolazila s tropskog otoka Hainan, na jugu zemlje, mogla sletjeti potpuno sigurno, po informativnom portalu Sina.com.

"Kontrolori su zaspali tijekom dežurstva zbog čega je avion slao brojne pozive bez odgovora", priznale su kineske vlasti civilnog zrakoplovstva.

Neovisna istraga o incidentu, do kojeg je došlo prije mjesec dana ali je obznanjen tek zadnjih dana, pokazuje da su u tom trenutku drijemala ukupno dva kontrolora leta.

Afera je u utorak izazvala zgražanje Kineza, zabrinutih za sigurnosne uvjete u zračnim lukama u zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara