Kontroverzni bivši čelnik MMF-a Strauss Kahn u Beogradu: "Srbiju je moguće izvući iz krize"

Foto: Getty Image / Gulliver Image

KONTROVERZNI bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn stigao je danas u Beograd gdje se prvo sastao s podpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem te ministrom financija Lazarom Krstićem i ministrom gospodarstva Sašom Radulovićem. Naime, već je prije dogovoreno kako će Strauss Kahn biti savjetnikom srpske Vlade, a  osim što bi trebao biti glavna pomoć ministru financija bivši čelnik MMF-a trebao bi savjetovati Srbiju u reprogramu duga. 

Podsjetimo kako je Strauss Kahn tijekom 2011. godine podnio je ostavku u MMF-u nakon što je optužen za seksualni napad na sobaricu u jednom njujorškom hotelu.
 
Osim Strauss Kahna savjetnik u vladi Srbije bit će i nekadašnji austrijski kancelar Alfred Gusenbauer biti će savjetnici srpske vlade.
 
Strauss-Kahn, koji će idućeg tjedna stupiti na dužnost savjetnika Vlade Srbije za ekonomska pitanja, nakon susreta s prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom financija Lazarom Krstićem i ministrom poljoprivrede Sašom Radulovićem rekao je da će pokušati pomoći srpskoj ekonomiji.

On je u zajedničkom obraćanju medijima s vicepremijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ocijenio da postoje ozbiljni problem koji se trebaju riješiti i da misli da je to moguće.

"Jako je važna stabilnost u regiji. Problemi u ekonomiji zemalja Balkana su isti i trebaju se riješiti. Ja i moj tim nemamo čarobni štapić", rekao je bivši šef MMF-a istaknuvši da ne bi u ovom trenutku davao prognoze kakvi će njegovi savjeti biti, ali da on i njegov tim imaju dovoljno iskustva.

"Znam da je deficit veliki i da raste zbog problema u gospodarstvu. Mogu dati savjet kada se upoznam sa situacijom. Znam da je lako davati savjete, ali ih je teško provoditi u djelo", rekao je Strauss-Kahn.

Kahn će, kako je potvrdio, prva tri mjeseca besplatno biti angažiran na poslovima savjetnika za ekonomska pitanja Vlade Srbije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara