Konzumu zabranili da vadi krv pa će u "laboratoriju" umjesto toga prodavati kozmetiku

Konzumu zabranili da vadi krv pa će u "laboratoriju" umjesto toga prodavati kozmetiku

Foto: Index

PRIJE dva dana u Konzumu u zagrebačkim Gajnicama, djelatnici poliklinike u vlasništvu Ivice Todorića započeli su s laboratorijskim pretragama za građane. Dobili su za tu svrhu posebnu prostoriju unutar Konzumovog centra na Gajnicama, a bilo je najavljeno i da će se pretrage u narednim danima moći obaviti u još nekim trgovinama iz Todorićevog lanca. No, istog dana zdravstvena inspekcija obavila je nadzor, a rezultate je jučer objavilo Ministarstvo zdravlja.

"Nadzorom je utvrđeno da se medicinsko-biokemijska djelatnost obavlja bez propisanog odobrenja o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika. Zapisnikom je izdano usmeno rješenje o zabrani rada nakon čega slijedi izdavanje pisanog otpravka usmenog rješenja i pokretanje optužnog prijedloga protiv poliklinike i odgovorne osobe u poliklinici koja je obavljala navedenu djelatnost", priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

U Konzumu brzo djelovali

Već jutros u prostoru pored Konzumovih blagajni, gdje se još prekjučer vadila krv, zatekli smo radove. Reklamni plakati za Todorićevu polikliniku, koji su još jučer krasili fasadu "laboratorija" su uklonjeni, a i djelatnici poliklinike su netragom nestali. Od radnika koje smo zatekli u Konzumovom centru u Gajnicama smo doznali kako će se ubuduće tu prodavati kozmetika, točnije trebao bi se otvoriti Kozmo.

Najavili pretrage iako nisu imali dozvolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Konzum Ivice Todorića prethodno je na svojim internetskim stranicama objavio reklamu "AVIVA laboratorijski paketi od sada i u Vašem susjedstvu", kojom obavještava kupce da je i u njihovim trgovinama sada moguće obaviti laboratorijske pretrage.

"Obavljanje laboratorijskih pretraga vrši se u zasebnim prostorijama prodajnih mjesta Konzuma, u kontroliranim uvjetima koji udovoljavaju zahtjevima zdravlja i sigurnosti, a sve analize obavljaju se u medicinsko - biokemijskom laboratoriju Poliklinike AVIVA. Nalaze možete podići idući dan ili ih dobiti elektronskom poštom isti dan", poručili su iz Konzuma, uz napomenu da "ne obavljaju pretrage stolice i urina", te uz raspored trgovina u kojima je na određene datume moguće obaviti pretrage. Prve pretrage obavljale su se prekjučer, 19. svibnja, u Konzumovom centru u Gajnicama.

Poliklinika AVIVA u sudskom je registru zavedena kao klinika za ortopediju, internu medicinu, psihijatriju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radiologiju, opću kirurgiju, ginekologiju, oftalmologiju, kliničku farmakologiju i citologiju, dermatologiju, urologiju, otorinolaringologiju, medicinu rada i onkologiju s dijagnostikom i rehabilitacijom sa medicinsko-biokemijskim laboratorijem. Osnivač Poliklinike AVIVA je Agrokor Ivice Todorića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara