Koprivnička gradska uprava namjerava prodati Koming

Koprivnička gradska uprava namjerava prodati Koming

Foto: Hina

KOPRIVNIČKA Gradska uprava namjerava prodati Koming, tvrtku u sklopu javne gradske kompanije Komunalca, čije je vodstvo proteklog tjedna zbog manjka posla i racionalizacije poslovanja otpustilo 32 radnika.

Vodimo pregovore s potencijalnom partnerima, a čim ćemo znati nešto više obavijestit ćemo o tome javnost, rekao je medijima koprivnički dogradonačelnik Mišel Jakšić. On tvrdi da je Koming, u kojem je do otkaza radilo 146 zaposlenih, unatoč svim poslovnim problemima zdrava tvrtka, pa je restrukturiranje pravo rješenje.

Lokalni mediji špekuliraju kako su za kupnju Kominga, poduzeća koje se bavi gradnjom i projektiranjem, zainteresirane neke hrvatske i austrijske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U cilju osiguranja stabilnog i održivog poslovanja Kominga odlučili smo se na pokretanje postupka restrukturiranja. Druga je opcija bila stečaj i gubitak svih radnih mjesta, istaknula je koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Gradonačelnica kaže da će se uštedjeti i na smanjenju broja članova Uprave jer će umjesto dosadašnja tri člana poduzećem upravljati jedan direktor.

Čelnici oporbenih stranaka HDZ-a, HSS-a i Hrvatskih laburista oštro su se usprotivili otkazima i za njih optužili gradsku vlast koja nije znala Komingu osigurati dovoljno posla.

Odgovorio im je direktor tvrtke Nedjeljko Potroško podsjetivši da se Koming na tržištu natječe za poslove sa sličnim takvim poduzećima. Nije bitno što smo tvrtka u vlasništvu Grada Koprivnice jer zbog toga ne dobivamo neke ekstra poslove i to nam ne donosi nikakve povlastice, kaže Potroško.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara