Kosor: Krajnji je rok da se reklame s Trga bana Jelačića uklone

Foto: Hina

"PROŠLO je dvadeset dana od isteka roka za skidanje reklama na Trgu bana Jelačića i na Cvjetnom trgu. Reklame su još uvijek tu, a to znači da se odluke Gradske Skupštine ne poštuju". Tim je riječima Predsjednik Skupštine Darinko Kosor upozorio na provođenje odluka koje je Skupština donijela.

"Ako ih ne poštujemo, ne poštujemo ni volju građana Grada Zagreba niti svoj rad. Ovo je moj apel i gradskim uredima i komunalnom redarstvu da u razgovoru s vlasnicima ovih reklamnih površina u idućih nekoliko dana uklone te reklamne panoe, a najkasnije do sjednice Gradske skupštine koja će biti u prvoj polovici travnja", rekao je Kosor.

Na zadnjoj sjednici Skupštine donesena je odluka da se sve reklame na ove dvije lokacije uklone do 1. ožujka. "Neke su skinute, ali većina ih je još uvijek tamo. To je nedopustivo", odlučan je Kosor.

"Dok sam ja predsjednik Skupštine, odluke se u Skupštini neće samo donositi, nego u rokovima koji su određeni se moraju provoditi. Danas ovdje svjedočimo jednom primjeru da se odluke ne provode i nadamo se da će se na ovom primjeru sve odluke koje ćemo u budućnosti donijeti bolje i odlučnije provoditi od strane gradskih tijela, prije svega od komunalnog redarstva."

Gradska Skupština je ovu odluku donijela na prijedlog gradonačelnika, a unatoč tome Milan Bandić nedavno je neformalno produljio rok do 9 mjeseca, odnosno uveo tzv prijelazno razdoblje da se svi plakati uklone. "Nema prijelaznog razdoblja", jasan je Kosor.

"Netko je dao neki tolerantni rok od 15-ak dana da se uklone, pa je i to prošlo. Taj neki neformalni rok je isto tako prošao, a kako vidim ovdje ima i novih reklamnih platna što znači da se netko ima namjeru oglašavati idućih nekoliko mjeseci. U svakom slučaju je to nedozvoljivo i nezakonito", rekao je Kosor i zaključio kako ove reklame i panoi već desecima godina nagrđuju glavni zagrebački trg te je sad krajnje vrijeme da se oni uklone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara