Kotromanović: Ništa od komunalne naknade Slunju

Foto: Hina

MINISTAR obrane Ante Kotromanović danas je u Slunju rekao kako se više ništa ne može učiniti u vezi s nastavkom plaćanja komunalne naknade tom gradu za korištenje vojnog poligona jer je prestanak plaćanja rezultat zakonskih promjena, ali MORH je spreman na razne oblike suradnje s lokalnom zajednicom.

Grad Slunj od prošle je godine na temelju Zakona o upravljanju državnom imovinom uskraćen oko 4,5 milijuna kuna na godinu, što je četvrtina izvornih prihoda grada na godinu. Zbog toga je gradonačelnik Željko Rendulić dao ostavku te je Slunj pred izvanrednim izborima.

Ministar je novinarima koji se pratili današnje natjecanje na vojnim poligonu rekao da mu je žao te kako je dva puta primio gradonačelnika Rendulića da pronađu rješenje, no MORH je iz državnog proračuna ove godine dobio 250 milijuna kuna manje te svaku kunu mora dvostruko preokrenuti prije nego što je potroši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Časnici koji borave u vojnim stanovima u Slunju također pridonose gradu, rekao je Kotromanović i dodao da je vojska spremna na razne oblike suradnje, kao što je, primjerice, turistička djelatnost jer se u suradnji s njom u Slunju turistima mogu ponuditi sadržaji poput team-buildinga.

Dodao je da su MORH i vojska uvijek spremni na suradnju s civilnim institucijama. Tako će, primjerice, na pomoć Slavoniji potrošiti nekoliko milijuna kuna, a na godinu joj obično stiže oko 800 zahtjeva, za što troši između sedam i osam milijuna kuna.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara