Kraj Gline pronađen vojni bunker prepun eksploziva i oružja

Kraj Gline pronađen vojni bunker prepun eksploziva i oružja

Ilustracija: MUP

NA POLJU u Novom Selu Glinskom kod Gline policija je u napuštenom vojnom bunkeru iz Drugog svjetskog rata pronašla veliku količinu eksploziva, mina, bombi, oružja i streljiva.

U betonskom bunkeru je pronađen 61 kilogram TNT-a, 29 kilograma plastičnog eksploziva, tri elektronske detonatorske kapisle, 48 ručnih bacača raketa, trenutna magnetna mina, pet ručnih bombi, pet tijela mine, tri mine rasprskavajućeg djelovanja, tri automatske puške, puškostrojnica, šest minobacača, pet lansera za rakete i 35.220 komada raznog streljiva, izvijestila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Eksploziv i oružje preuzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite sisačko-moslavačke PU.

Prva prvim pokazateljima, vjerojatno se radi o oružju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji su ga prilikom povlačenja 1991. godine s okupiranog područja sakrili i zatrpali u bunkeru, doznaje se od policije.

Inače, Novo Selo Glinsko početkom listopada 1991. godine okupirali su srpske paravojne postrojbe, a hrvatsko stanovništvo koje do tada nije napustilo selo je ubijeno, dok su njihove kuće spaljene. U pokolju su ubijena 33 Hrvata, većinom civila, među kojima i 15-godišnja djevojčica, te hrvatskih branitelja. Nakon okupacije srpski su agresori etnički očistili to područje od hrvatskog stanovništva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara