Kraj drame: Bivši zatvorenik se ubio nakon što je jutros propucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu

Kraj drame: Bivši zatvorenik se ubio nakon što je jutros propucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu

Foto: 034portal

IZ PU požeško-slavonske javili su kako se nakon višesatnih pregovora iz obiteljske kuće oko 13.10 sati začuo pucanj nakon čega su policajci ušli u kuću i pronašli tijelo muškarca koji je ranio dvije osobe.

"Policijski službenici su nakon desetak minuta ušli u prostorije obiteljske kuće i pronašli mrtvo tijelo muškarca. Na mjestu događaj slijedi policijski očevid, a bitno je napomenuti da policijski službenici tijekom postupanja nisu uporabili vatreno oružje", stoji u priopćenju.

Jutros je u selu Pavlovci kod Požege došlo do pucnjave u kojoj su dvije osobe ranjene. Iz policije su najavili kako će više informacija dati nakon što osiguraju mjesto. Kako su javili u 9.40, osoba koja je pucala zatvorila se u obiteljsku kuću i prijeti da će se ozlijediti zbog čega je pozvana specijalna jedinica policije iz Osijeka.

Ranjeni muškarac i žena prevezeni su u požešku bolnicu. Kako javlja 034portal, oboje ranjenih su u šok sobi. Žena ima prostrijelnu ranu ramena, a muškarcu je propucan trbuh. Oboje su trenutačno na operaciji te nisu u životnoj opasnosti iako su pretrpjeli teške ozljede. Ranjeni su sačmaricom.

"Od 7.52 sati, državna cesta D-38 u mjestu Brestovac je zatvorena stoga molimo građane za razumijevanje te da koriste alternativne pravce Požega-Velika-Pasikovci-Pakrac i Brestovac-Nova Gradiška-Okučani-Pakrac.", poručuje policija koja je satima pregovarala s napadačem.

Napadač pušten na slobodu krajem siječnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju je priopćenje poslao Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Prema njihovim informacijama napadač je bivši zatvorenik koji je upucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu!

"Kako saznajemo, radi se o bivšem istražnom zatvoreniku koji je već ranije prijetio nastrijeljenom pravosudnom policajcu, a činio je to i tijekom boravka u zatvoru, o čemu je obaviještena policija i sud, koji ga je pustio na slobodu krajem siječnja ove godine.

Međutim, usprkos ovim saznanjima nadležnih državnih i pravosudnih tijela, bivši je zatvorenik svoju prijetnju i ostvario nastrijelivši pravosudnog policajca kojem je već ranije prijetio puškom sačmaricom u trbuh, a njegovu suprugu u rame na kućnom pragu njihova doma.

Također, SDLSN od Ministarstva pravosuđa i Uprave za zatvorski sustav traži preispitivanje odluke o spajanju zatvora i kaznionice u Požegi, budući da se radi o različitim tipovima penalnih ustanova u kojima se primjenjuju drugačiji sigurnosni standardi. ", stoji u priopćenju koje potpisuje S. Kuhar. 

Tijek događaja pratite na Indexu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara