Kraj najveće potjere u povijesti Los Angelesa: Nakon okršaja sa specijalcima odbjegli policajac izgorio u brvnari?

Kraj najveće potjere u povijesti Los Angelesa: Nakon okršaja sa specijalcima odbjegli policajac izgorio u brvnari?

Foto: AFP

POLICIJA u Los Angelesu pronašla je izgorjelo ljudsko truplo u brvnari u planinama kod Los Angelesa, koja je izgorjela nakon žestokog okršaja s naoružanim muškarcem za kojeg se pretpostavlja da je bivši policajac Christopher Dorner, koji je u osvetničkom pohodu u posljednjih desetak dana ubio najmanje četiri osobe, javlja AP. Tako je okončana, pišu lokalni mediji, najveća potjera za jednim bjeguncem u povijesti Los Angelesa.

Iako tijelo muškarca još uvijek nije identificirano, policija vjeruje da se radi upravo o Dorneru. Specijalci vjeruju kako se bjegunac, nakon početka potjere, odlučio sakriti u brvnaru na osami. Kako ga je policija točno locirala, nije poznato, ali je priopćeno da je brvnara smještena nedaleko policijske uprave.Nakon što su ga locirali, 200-njak specijalaca okružilo je brvnaru, a Dorner je na njih otvorio vatru. Ubio je jednog, a ozlijedio još jednog policajca. Specijalci su uzvratili vatru, a brvnara se nakon napada specijalaca zapalila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski izvori potvrdili su za list Los Angeles Times da su čuli pucanj nakon početka napada na brvnaru, natuknuvši da se osumnjičenik možda ubio. Zasad nije poznato kako se brvnara zapalila.

Podsjetimo, bivši policajac iz Los Angelesa Dorner objavio je u proglasu na internetu rat protiv kolega policajaca i njihovih obitelji zbog toga što je, po njegovu mišljenju, nepravedno izbačen iz policije 2008. godine. U osvetnički pohod je krenuo prošlog vikenda u gradiću Irvineu kada je ubio Monicu Kwan i njezina zaručnika koji radio kao zaštitar na sveučilištu. Monica Kwan bila je kći umirovljenog losangeleškog policajca koji je Dornera zastupao u disciplinskom postupku koji se završio njegovim otpuštanjem iz policije. U četvrtak je u oružanom sukobu ubio jednog policajca u Riversideu i ranio još dvojicu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara