Krali od sjevera do juga: Ovo je alat kojim su trojica BiH državljana ukrala 118 brodskih motora

Krali od sjevera do juga: Ovo je alat kojim su trojica BiH državljana ukrala 118 brodskih motora

Foto: PU šibensko-kninska

NA DANAS održanoj tiskovnoj konferenciji u PU šibensko-kninskoj objavljeno je da je u vremenu od 26. – 29. siječnja u prostorijama Policijske uprave istarske i ove Policijske uprave provedeno zajedničko kriminalističko istraživanje policijskih službenika više Policijskih uprava nad ukupno 4 osobe osumnjičene za krađe izvan brodskih motora na tim područjima, od kojih jedan za pomaganje u počinjenu ovih kaznenih djela.

Utvrđeno je da su osumnjičeni 19-godišnjak, 38-godišnjak i 46-godišnjak, svi bosanskohercegovački državljani počev od listopada prošle godine do kraja siječnja na području navedenih Policijskih uprava otuđili ukupno 118 izvan brodskih motora različitih marki i jačine, od kojih 9 komada na području istarske, 16 na području primorsko-goranske, 47 na području zadarske, 35 na području splitsko-dalmatinske i 11 na području ove Policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni bi nakon pronalaska pogodnog mjesta uz more s lokalnom lučicom ili privezištem za brodice uporabom podesnog alata otuđivali izvan brodske motore, koje bi prevezli kod osumnjičenog 50-godišnjaka iz Gradišta, na skladištenje, a potom, radi preprodaje, prevozili preko državne granice u Bosnu i Hercegovinu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju četvorica osumnjičenika su, uz kaznenu prijavu, predani u pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave, a kriminalističko istraživanje na ove okolnosti se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara