Križevački HDZ: Tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda

Križevački HDZ: Tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda

Foto: Hina

KRIŽEVAČKI HDZ obilježio je u nedjelju 25. obljetnicu svojega utemeljenja na području nekadašnje Općine Križevci, a tom je prigodom održana i promocija šestoknjižja "Tuđmanov arhiv. Korespodencija predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana od 1990.–1999.".

Prisutne članove stranke, utemeljitelje HDZ-a i prve saborske zastupnike HDZ-a iz križevačkoga kraja, hrvatske branitelje, predstavnike koalicijskog HSS-a i ostale goste u velikoj dvorani Hrvatskoga doma pozdravili su predsjednik križevačkog HDZ-a Mato Devčić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, ujedno i zamjenik župana Darko Sobota.

Na području nekadašnje Općine Križevci HDZ je utemeljen 17. veljače 1990., a na to vrijeme osnivanja i prve dane HDZ-a u ovome kraju osvrnuo se Stjepan Palijan, u to vrijeme predsjednik Općine Križevci, progovorivši o osjećajima koji su vodili ka ostvarenju sna o vlastitoj državi.

"Slijedeći predsjednika Tuđmana nismo mogli pogriješiti", kazao je Palijan. "HDZ nam je bio prva i jedina ljubav. Danas nam ponovno itekako treba taj prvotni elan i zauzetost kojom je stvarana hrvatska država, jer nakon 25 godina suztižu nas aveti prošlosti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije važno kada je tko pristupio stranci, već koliko je spreman doprinijeti i što nosi u srcu. Dajmo sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto", zaključio je Palijan.

"Nema podjela"

Milan Kovač, izalslanik predsjednika stranke Tomislava Karamarka, rekao je kako u HDZ-u na neosnovane optužbe da siju mržnju i da nisu tolerantni odgovaraju da treba zapošljavati, da treba vratiti iseljenu Hrvatsku, da tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda.

"Kad kažu da je podjela u hrvatskome narodu, u društvu, nije točno. Po toj liniji, po kojoj oni govore, nema podjela. Podjela je na one koji moraju otići, koji nemaju posao, koji čekaju na posao i čekaju da ostanu bez posla. Podjela je na ovu manjinu koja danas vlada, kontrolira medije, velike korporacije i državne institucije. Vrijeme je da se hrvatska država vrati hrvatskome narodu i hrvatskom branitelju, jer je ovo nepodnošljivo, svaki novi dan tonemo sve dublje, svaki dan je produženje agonije. U Hrvatskoj raste depresija, agonija i beznađe, pada zaposlenost i bruto proizvod. Hrvatska treba nagli zaokret, treba novu Vladu koja neće biti sastavljena po podobnosti", poručio je Kovač.

Knjižni niz u šest svezaka "Tuđmanov arhiv" predstavili su povjesničar doktor Ivo Vučić, Tomislav Družak, član Predsjedništva Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr Franjo Tuđman" i njegov predsjednik Milan Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara