Križevački HDZ: Tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda

Križevački HDZ: Tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda

Foto: Hina

KRIŽEVAČKI HDZ obilježio je u nedjelju 25. obljetnicu svojega utemeljenja na području nekadašnje Općine Križevci, a tom je prigodom održana i promocija šestoknjižja "Tuđmanov arhiv. Korespodencija predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana od 1990.–1999.".

Prisutne članove stranke, utemeljitelje HDZ-a i prve saborske zastupnike HDZ-a iz križevačkoga kraja, hrvatske branitelje, predstavnike koalicijskog HSS-a i ostale goste u velikoj dvorani Hrvatskoga doma pozdravili su predsjednik križevačkog HDZ-a Mato Devčić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, ujedno i zamjenik župana Darko Sobota.

Na području nekadašnje Općine Križevci HDZ je utemeljen 17. veljače 1990., a na to vrijeme osnivanja i prve dane HDZ-a u ovome kraju osvrnuo se Stjepan Palijan, u to vrijeme predsjednik Općine Križevci, progovorivši o osjećajima koji su vodili ka ostvarenju sna o vlastitoj državi.

"Slijedeći predsjednika Tuđmana nismo mogli pogriješiti", kazao je Palijan. "HDZ nam je bio prva i jedina ljubav. Danas nam ponovno itekako treba taj prvotni elan i zauzetost kojom je stvarana hrvatska država, jer nakon 25 godina suztižu nas aveti prošlosti", poručio je.

"Nije važno kada je tko pristupio stranci, već koliko je spreman doprinijeti i što nosi u srcu. Dajmo sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto", zaključio je Palijan.

"Nema podjela"

Milan Kovač, izalslanik predsjednika stranke Tomislava Karamarka, rekao je kako u HDZ-u na neosnovane optužbe da siju mržnju i da nisu tolerantni odgovaraju da treba zapošljavati, da treba vratiti iseljenu Hrvatsku, da tolerancija i vraćanje Franji Tuđmanu znači pobjedu hrvatskoga naroda.

"Kad kažu da je podjela u hrvatskome narodu, u društvu, nije točno. Po toj liniji, po kojoj oni govore, nema podjela. Podjela je na one koji moraju otići, koji nemaju posao, koji čekaju na posao i čekaju da ostanu bez posla. Podjela je na ovu manjinu koja danas vlada, kontrolira medije, velike korporacije i državne institucije. Vrijeme je da se hrvatska država vrati hrvatskome narodu i hrvatskom branitelju, jer je ovo nepodnošljivo, svaki novi dan tonemo sve dublje, svaki dan je produženje agonije. U Hrvatskoj raste depresija, agonija i beznađe, pada zaposlenost i bruto proizvod. Hrvatska treba nagli zaokret, treba novu Vladu koja neće biti sastavljena po podobnosti", poručio je Kovač.

Knjižni niz u šest svezaka "Tuđmanov arhiv" predstavili su povjesničar doktor Ivo Vučić, Tomislav Družak, član Predsjedništva Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr Franjo Tuđman" i njegov predsjednik Milan Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara