Krv opet teče Egiptom: Jučer najmanje jedna osoba poginula u sukobima, islamisti i dalje pozivaju na ulice!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NACIONALNI savez za obranu legitimnosti (NADL), koalicija islamista koji podupiru režim svrgnutog egipatskog predsjednika Muhameda Morsija, pozvala je Egipćane da i danas izađu na ulice, nakon jučerašnjih krvavih prosvjeda u kojima je najmanje jedna osoba poginula.

"Pozivamo egipatski narod da iziđe na ulice i zatraži da egipatska vojska vrati suverenitet koji pripada narodu i biračima. Dok vojska i policija privode čelnike i pripadnike Muslimanskog bratstva, egipatski narod na miran i dostojanstven način traži svoja prava i povratak istinske demokracije u zemlji", poručili su iz NADL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jučer je tijekom velikih prosvjeda diljem zemlje, na kojima se okupilo znatno više ljudi negoli proteklih tjedana, došlo do sukoba Morsijevih pristaša i protivnika. U Aleksandriji je u sukobu najmanje jedna osoba smrtno stradala. Dvije suprotne strane gađale su se kamenjem i pucali su jedni na druge.

Snage sigurnosti na prosvjednike su bacale suzavac. Velik broj prosvjednika je uhićen.

Do krvavih nereda došlo je svega dan nakon što su egipatske vlasti izvijestile u četvrtak da se zbog loše sigurnosne situacije u zemlji izvanredno stanje produljuje i na naredna dva mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara