Kvar Inine rafinerije kod Rijeke: Građani se uplašili gustog dima i buke!

Foto i video: Čitatelji Indexa

ČITATELJI Indexa zabrinuto su nam se javili sa snimkama i fotografijama "ekološkog incidenta koji se svako toliko odvija u Ininoj rafineriji nafte Urinj kod Kostrene". Zabilježen je gusti dim, a čitatelji pišu i o vrlo neugodnom mirisu sumpora.

O incidentu se oglasila i sama Ina. Kako javljaju, oko 16,45 u Rafineriji nafte Rijeka uslijed tehnološkog poremećaja došlo je do ispada u radu dvaju postrojenja (FCC i vakuumska destilacija). Navedeno je uzrokovalo pojačano dimljenje na baklji i dimnjaku FCC postrojenja, te buku zbog propuštanja na sigurnosnom ventilu.

Rad spomenutih postrojenja je obustavljen, na teren su izašle mjerodavne službe te su odmah poduzete sve potrebne aktivnosti. Radi se na utvrđivanju uzroka ovog događaja, poručili su iz Ine.

Udruga Eko Kvarner najavila je da će na sutrašnjoj konferenciji za medije, osim što će osuditi projekt Plomin C, iznijeti i podatke s terena o incidentu u rafineriji u Kostreni. "Naime, večeras su mnogi građani Hreljina i Kostrene kontaktirali našu udrugu i broj 112 zabrinuti zbog enormne buke i visokih stupova bijelog i crnog dima što su se dizali iz područja rafinerije u Urinju", napomenuli su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara