Laburisti o plaćanju dugova Spaladium Arene novcem Splićana: Baldasar se ponaša kao pijani bogataš

Foto: Hina

SPORNOJ predstečajnoj nagodbi tvrtke Sportski grad TPN d.o.o. te preuzimanju dugovanja Spaladium Arene od strane grada Splita oštro se usprotivio splitski ogranak Hrvatskih laburista. To smatraju neprihvatljivim, jer se javnim novcem spašava privatna tvrtka.

> Političar i zaposlenik: Vijećnik don Ivana glasa za svoje radno mjesto u Spaladium areni

"Hrvatski laburisti - ogranak Split oštro se protivi preuzimanju dugovanja Spaladium Arene od strane grada Splita. Prema dostupnim informacijama plan je da Grad Split u cijelosti preuzme privatnu tvrtku Sportski grad TPN d.o.o. te u sklopu predstečajne nagodbe izvrši sanaciju svih nastalih dugova, otplatu svih bankovnih kredita koji iznose 53,5 milijuna eura. Takav postupak je, smatraju Hrvatski laburisti, neprihvatljiv jer se javnim novcem spašava privatna tvrtka, odnosno strana banka koja je svojim kalkuliranjem i dovela Spaladium Arenu u tešku financijsku situaciju. Predlažući ovu ideju gradonačelnik Baldasar se ponaša kao pijani bogataš koji, ne samo da nije izvršio nijedno predizborno obećanje, nego svojim postupcima dovodi u pitanje budućnost funkcioniranja Grada.

Prije manje od godinu dana kada je preuzimao gradsku vlast novi gradonačelnik je izjavio da je stanje u gradskoj blagajni katastrofalno te da se punjenje gradske blagajne odvija izuzetno slabom dinamikom te je zaprijetio da će rezati sve što bude potrebno da Grad može normalno funkcionirati. Osim što je uhljebio sve zaslužne pojedince, Gradonačelnik je sada spremna grad Split staviti u dužničko ropstvo zbog samo njemu poznatih privatnih interesa.

Ukoliko već postoji mogućnost za raspolaganje s tolikim iznosom novca, Hrvatski laburisti - ogranak Split predlažu Gradonačelniku da jedan dio raspoloživih sredstava od tih 53 milijuna eura izdvoji i financira pripravnički staž za mlade nezaposlene sugrađane. Županija i grad Split ima daleko najveći broj nezaposlenih do 24 godine u čitavoj Hrvatskoj, a 660 zahtjeva za zapošljavanje mladih bez zasnivanja radnog odnosa blokirano je u splitskom HZZ-u zbog nedostatka novca. Grad Zadar je obećao osigurati novce, Grad Dubrovnik subvencionira prvo zaposlenje s 2500 kuna mjesečno, a Grad Split? Grad Split i gradonačelnik Baldasar se ponašaju potpuno alanfordovski jer s jedne strane tvrde kako nema novaca za financiranje staža mladim pripravnicima, a s druge strane bacaju bisere pred svinje sanirajući već odavno propali i neisplativi privatni projekt zvan Spaladium Arena", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara