Laburisti pozvali građane da izađu na referendum i glasaju protiv: "Ova dopuna Ustava potpuno je suvišna"

Laburisti pozvali građane da izađu na referendum i glasaju protiv: "Ova dopuna Ustava potpuno je suvišna"

Foto: Index

HRVATSKI laburisti su pozvali građane da u što većem broju izađu na referendum 1. prosinca 2013. godine i glasaju protiv ustavne definicije braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pozivamo vas da izađete na referendum ne samo zbog konkretnog pitanja o kojemu se odlučuje nego i zbog toga da izlaskom na referendum dokažete da vam je stalo do neposredne demokracije. Neodazivanjem na referendum dajete za pravo onima koji bi sve referendume ukinuli, koji tvrde da neposredna demokracija ugrožava predstavničku i da samo izabrani mogu i smiju odlučivati. Neizlaskom pomažete onima koji tvrde da narod na referendumu može donijeti krivu odluku, a istovremenu ne priznaju svoje krive odluke.

Snažno podupirući i potičući pravo građana na neposrednu demokraciju i referendumsko izjašnjavanje u skladu sa zakonom i Ustavom, smatramo da definiciji braka nije mjesto u temeljnom aktu države i zato vas pozivamo da glasate 'protiv'.

Spomenutu dopunu Ustava ocjenjujemo suvišnom pogotovo stoga što identično pravno uređenje braka kao životne zajednice žene i muškarca već više od deset godina postoji u Obiteljskom zakonu i nitko ga do sada nije osporio", stoji u priopćenju Hrvatskih laburista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara