Lacković i njegova lista potukli HDZ i SDP na izborima u Đurđevcu

Foto: djurdjevac.hr

ŽELJKO LACKOVIĆ, donedavni gradonačelnik Đurđevca, uvjerljivo je pobijedio na današnjim prijevremenim lokalnim izborima te je već u prvom krugu dobio mandat za mjesto gradonačelnika, a premoćno je pobijedila i njegova Nezavisna lista za Gradsko vijeće.

Neslužbeni rezultati sa svih 16 biračkih mjesta potvrđuju Lackovićevu pobjedu s više od 60 posto glasova, čime je iza sebe ostavio najjače oporbene kandidate Milicu Fuček (SDP) te Vladu Repa (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, Lackovićeva Nezavisna lista premoćno je pobijedila ostalih devet kandidacijskih lista i, kako se čini, moći će sama kreirati novu vlast većinom u đurđevačkom 15-članom Gradskom vijeću. Prema neslužbenim podatcima, Lackovićeva lista dobila je više od 42 posto, što je po Dhondtu dovoljno za većinu u Vijeću.

Prijevremeni izbori raspisani su nakon što se gradonačelnik Lacković nije s oporbenim strankama mogao dogovoriti oko donošenja proračuna za 2014. godinu i proračun nije usvojen u zakonskom roku. Vlada je stoga raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika i njihova zamjenika.

Lacković je nakon današnje pobjede izjavio kako je poruka Đurđevčana vrlo jasna, a to je da žele promjene i da je bilo dosta „politikantstva“. Dodao je kako je očekivao ovakvu pobjedu i da je ovogodišnji proračun gotovo spreman. Pred okupljenim simpatizerima kazao je kako će biti dosta nepopularnih poteza no sve za dobrobit Đurđevca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara