Lažno prijavljivanje u Rijeci: Na jednoj adresi prijavljene 243 osobe, policija ništa nije poduzela

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

VLASNIK obiteljske kuće u Rijeci gdje živi devet stanara iz jedne obitelji ostao je u šoku kad je saznao da su u njegovoj kući prijavljene čak 243 osobe. Vlasnik Ivo Bazuka za to je saznao tek nedavno, a sve mu je postalo sumnjivo kad je na njegovu adresu počela stizati pošta na ime raznih osoba za koje nikad nije čuo.

Mimo njegovog znanja i odobrenja, a donedavno i bilo kakve informacije o tome, prebivalište kod njega imaju ukupno 243 osobe. Dugo je kaže bio zbunjen, ali nije reagirao sve do ovog proljeća kad je odlučio pokrenuti stvar, a dvije osobe u MUP-u su mu neslužbeno rekle da je na njegovu adresu prijavljen toliki broj osoba, piše Novi list.

Uredu za prijavu prebivališta Policijske uprave PGŽ-a 6. svibnja poslao je pismo u kojem prigovara na prijavu prebivališta 234 osobe na njegovoj kućnoj adresi. Objasnio je da ne zna o kojim je ljudima riječ te da želi da policija to istraži i obavijesti ga.

Zbog tog podatka slučaj Ive Buzuka toliko je bizaran da je u njega teško i povjerovati. Buzuk je kuću, koju je vremenom i postupno nadograđivao, kupio 1971. godine. Kuća je pak adresu i oznaku kućnog broja – Mihačeva Draga 35 – dobila još 11. siječnja 1960. godine.

"I nikad nas ovdje nije živjelo više nego sada. Najprije smo bili žena i ja, pa su došle kćeri, pa njihovi muževi i na kraju unuci. To je moja, obiteljska kuća u koju mi je netko, na papiru, smjestio nepoznate 234 osobe", kaže Buzuk.

Jedino se kaže sjeća da ga je prije koju godinu jedan policijski inspektor u telefonskom razgovoru pitao ima li on možda neboder u koji je smjestio veliki broj ljudi.

"Tada nisam razumio što govori, no sada mi je to postalo jasno", kaže vlasnik obiteljske dvokatnice, nekad vojne karaule smještene na uzbrdici u Mihačevoj Dragi.

Iz MUP-a su mu sredinom svibnja pojasnili da policijska uprava na čijem području neka osoba ima prijavljeno prebivalište, toj istoj osobi odjavljuje to prebivalište ako se terenskom provjerom utvrdi da ta osoba stvarno ne živi na prijavljenoj adresi. U skladu s time napisali su i da je u tijeku obavljanje terenske provjere, no kaže da se ništa od tad nije događalo i da problem i dalje stoji.

Pita se da li je moguće da je netko u policiji omogućio lažno prijavljivanje prebivališta za 234 osobe. Kao vlasnika kuće na toj adresi nitko od tih osoba nije ga kaže, pitao za pismenu suglasnost da se kod njega prijaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara