Leko: Hrvatska je spremna pomoći Crnoj Gori u pregovorima s EU

Leko: Hrvatska je spremna pomoći Crnoj Gori u pregovorima s EU

Foto: Hina

"HRVATSKA je spremna pomoći Crnoj Gori u procesu pregovora te zemlje o pristupanju Europskoj uniji", poručio je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko članovima Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore koji borave u posjetu Saboru.

Kako su priopćili iz njegovog Ureda, naglasio je da posebno dobro surađuju dva parlamenta što potvrđuje i današnji posjet te da to može biti primjer parlamentarne suradnje i za druge zemlje Jugoistočne Europe i Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore Slaven Radunović rekao je da je Crnoj Gori važno imati dobre odnose s Hrvatskom.

"Značajno nam je da nam Hrvatska prenese svoja iskustva u pregovorima s Unijom, a posebno kad je riječ o poglavljima 23. i 24. koji se odnose na pravosuđe i vladavinu prava", rekao je Radunović.

Zastupnici crnogorskog parlamenta iskazali su zanimanje i za iskustva djelovanja Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om preko kojeg je Hrvatski sabor nadzirao pristupni proces Hrvatske Europskoj uniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara