Leko: Umjesto da se okrenemo pravim problemima, pokazujemo da smo sami sebi najbitniji

Leko: Umjesto da se okrenemo pravim problemima,  pokazujemo da smo sami sebi najbitniji

Screenshot: N1

"JA SAM ovdje kao političar. Nije sporno da je predsjednik Josipović čestitao Kolindi Grabar Kitarović. S političkog, ni s pravnog stajališta nije ništa upitno. Umjesto da se okrenemo pravim problemima, pokazujemo da smo mi sami sebi najbitniji, a ne građani", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko sinoć u Dnevniku N1.

Dodao je kako se politika ne bi smjela baviti političarima nego se treba baviti problemima građanima. "Građani su na izborima poslali poruku i lijevima i desnima", smatra Leko.

Predsjednik Sabora komentirao je izjave Kolinde Grabar Kitarović o izglasavanju nepovjerenja Vladi. "Kao predsjednica bi morala znati tko je predlagač akata u Saboru. Mogao je pobijediti i građanin koji nije politički opredijeljen. Naime, stabilnost saborskog sustava je u tome da se odupire stranačkoj opredijeljenosti predsjednika", rekao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora rekao je da je potrebno izraditi tzv. gospodarski Ustav RH. Rekao je da se slaže s zahtjevom Grabar Kitarović da građani sudjeluju u političkoj aktivnosti te je podržao suradnju svih institucija i naglasio da suradnju nitko ne smije odbiti.

"Moramo analizirati stanje u državi i u SDP-u. Sazvat ćemo redovitu sjednicu u veljači kada će se slegnuti dojmovi. Moramo razmotriti što je dobro za SDP i Hrvatsku kako bismo tražili novo povjerenje građana. Naime, SDP-ova politika se ostvaruje kroz Vladu. Slažem se s izjavom da je SDP bio teret u kampanji aktualnom predsjedniku", rekao je Leko, koji je predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

Dodao je da Milanović ima povjerenje u stranci i podršku da završi mandat.

"Nisam spreman preuzeti odgovornost vođenja stranke. Treba razgovarati u SDP-u i vidjeti što donosi boljitak građanima. Nije SDP sam za sebe, tu je zbog građana", zaključio je Leko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara