Leko i Goedecke potvrdili dinamičnu parlamentarnu suradnju Hrvatske i Njemačke

Leko i Goedecke potvrdili dinamičnu parlamentarnu suradnju Hrvatske i Njemačke

Foto: Hina

ODNOSI Hrvatske i Njemačke tradicionalno su vrlo dobri, kako na saveznoj tako i na pokrajinski razini, a savezna pokrajina Sjeverna Rajna-Vestfalija nam je posebno značajan gospodarski partner, izjavio je u utorak predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko nakon sastanka s predsjednicom parlamenta spomenute njemačke savezne pokrajine Carinom Goedecke.

"Odnosi između Hrvatske i Njemačke tradicionalno vrlo dobri i pritom mislim da odnose na saveznoj razini i na suradnju Hrvatske sa svim njemačkim saveznim pokrajinama. Sjeverna Rajna-Vestfalija nam je posebno značajan gospodarski partner", rekao je Leko.

Prema njegovim riječima, trgovinska razmjena između Hrvatske i Sjeverne Rajne-Vestfalije iznosi oko 400 milijuna eura.Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Gospodarska suradnja se dobro odvija, ali sigurno može i bolje (...) moramo raditi na privlačenju investicija", dodao je Leko.

Goedecke je potvrdila da su odnosi između dvije zemlje te pojedinački odnosi i suradnja Hrvatske sa svih 16 njemačkih saveznih pokrajina uistinu dobri.

"Odnosi i suradnja između Hrvatskog sabora s njemačkim saveznim parlamentom i pokrajinskim parlamentima su jako dobri. To je most koji nas spaja, koji ne treba graditi. On je tu i tim mostom samo treba nastaviti ići", kazala je Godecke.

Dvije zemlje, potvrdili su Leko i njegova gošća, imaju dinamičnu parlamentarnu suradnju, a također surađuju i u okviru EU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara