Leko o izjavi Glogoškog: U demokratskom svijetu vodimo dijalog, ne postavljamo ultimatume

Leko o izjavi Glogoškog: U demokratskom svijetu vodimo dijalog, ne postavljamo ultimatume

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Josip Leko rekao je u ponedjeljak u vezi s odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da će ukloniti imovinske kartice dužnosnika sa svojih internetskih stranica zbog naloga Agencije za zaštitu osobnih podataka kako smatra da "agencije moraju sjesti i o sukobu interesa pronaći rješenje koje neće zbunjivati hrvatske građane ni dužnosnike".

O izjavi predsjednika Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đure Glogoškog, koji je Vladi dao rok do četvrtka da počne razgovarati s braniteljima, predsjednik Hrvatskoga sabora je rekao da je "u demokratskom svijetu riječ o dijalogu, nikakvom ultimatumu".

> VIDEO Pogledajte kako Glogoški poziva na državni udar, a mala djeca pjevaju Čavoglave

Na pitanje što misli o sigurnosnom stanju u Zagrebu nakon ubojstva Vinka Žuljevića Klice, Josip Leko je odgovorio da "nemili događaji jesu", ali sigurnost ne treba cijeniti po jednom događaju.

"Nemili događaji jesu, ali sigurnost nemojmo cijeniti po jednom događaju. Mislim da smo država i društvo koje visoko cijeni sigurnosnu situaciju i mislim da smo tu na svu sreću na visokoj razini, u visokoj kući država u Europskoj uniji", rekao je.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sudjelovao je danas na svečanoj akademiji u povodu 70. obljetnice oslobođenja Rijeke u Drugome svjetskom ratu u Hrvatskome narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara