Leko pozvao mlade da ne odustaju od politike

Foto: Hina

"LJUDI su razočarani u politiku i političare, ali građani ne smiju odustati od sudjelovanja u politici jer su u demokraciji građani jedini korektiv političarima", poručio je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na susretu s mladima iz sedam europskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
22 mladih iz Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Portugala, Italije, Slovačke i Španjolske u Zagrebu sudjeluje u programu 'Stand up for your future' kojeg uz potporu Europske komisije provodi Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška. Program je usmjeren na razvoj liderskih kompetencija, a cilj je motivirati mlade ljude na aktivno sudjelovanje na izborima za Europski parlament u svibnju ove godine, priopćili su iz Hrvatskog sabora.

Leko je sudionicima programa objasnio kako funkcionira Hrvatski sabor te je odgovarao na njihova pitanja. Pojasnio je prilagodbe koje je Hrvatska učinila da bi pristupila Europskoj uniji i ukazao na sve veću ulogu koju Europski parlament ima na donošenje zakonskih direktiva i financijskog okvira Europske unije.

Mlade je, među ostalim, zanimalo kako motivirati građane da sudjeluju na izborima, zašto su privatizirana hrvatska brodogradilišta te koliko u Hrvatskom saboru ima zastupnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara