Leko suzdržano čestitao Kolindi: Pomalo se plašim njezinog "novog zajedništva"

Leko suzdržano čestitao Kolindi: Pomalo se plašim njezinog "novog zajedništva"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Josip Leko izjavio je na inauguraciji nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kako očekuje da će predsjednica voditi politiku s pogledom u budućnost, da će tražiti konsenzus oko bitnih pitanja te da se neće voditi stranačkom politikom.

Na pitanje vjeruje li da je moguće "novo zajedništvo" o kojem je Grabar Kitarović govorila, Leko je Novoj TV kazao kako se "pomalo plaši tog pojma".

Podsjetio je kako je Hrvatska u gospodarskoj krizi, a veliki broj ljudi teško živi. "Svi zajedno moramo tražiti rješenja i gledati kako voditi Hrvatsku u budućnosti", kazao je Leko te dodao kako čekuje da će nova predsjednica ispuniti ono što je obećala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da gradimo zajedništvo, jer ono ne može biti novo bez prošlosti, ali moramo prevladavati sukobe i razlike iz prošlosti i gledati u hrvatsku budućnost", poručio je Leko.

Ocijenio je da se Hrvatska u političkom smislu nalazi u dobrom okruženju, članica je EU i NATO-a, i u kratkom razdoblju izgradila je zavidne demokratske standarde koje treba čuvati. "Očekujem da će nova predsjednica to i činiti", rekao je Leko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara