Lesar o izborima: Bilo je dosta snubljenja, ponuda, poziva i nagovaranja, ali mi nećemo sklapati koalicije

Lesar o izborima: Bilo je dosta snubljenja, ponuda, poziva i nagovaranja, ali mi nećemo sklapati koalicije

Foto: Index

HRVATSKI laburisti danas obilježavaju treću obljetnicu osnutka. Predsjednik stranke Dragutin Lesar tim je povodom bio u Koprivnici sa svojim stranačkim kolegama gdje je izrazio zadovoljstvo pripremama te stranke za predstojeće lokalne izbore.

Među 19 kandidata za gradonačelnika u Hrvatskoj, laburisti imaju i kandidata za gradonačelnika Zagreba, još 6 kandidata za župana, 13 kandidata za načelnike općina, te jednu kandidatkinju za zamjenicu župana iz redova nacionalnih manjina. "Riječ je o stotinu hrvatskih laburista koji na predstojećim lokalnim izborima izlaze u neposrednu borbu za izvršnu vlast", istaknuo je njihov predsjednik Dragutin Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Od njih stotinu, 31 su žene. Očekujemo da ćemo ukupno imati 155 lista. Sa subotnjim datumom kandidaturu i filtere prošle su 133 liste na kojim je ukupno 2.746 naših članova, od kojih je čak 42,39% žena", rekao je Lesar koji je zadovoljan što su se svi lokalni ogranci držali naputka o samostalnom izlasku na izbore.

"Nigdje u Hrvatskoj ne idemo ni sa kim u nikakve predizborne koalicije, iako je bilo dosta snubljenja, ponuda, poziva i nagovaranja, naročito od strane SDP-a. Ja kao predsjednik stranke sam sretan što su se svi naši ogranci i podružnice oduprijele tom pokušaju mamljenja u koaliciju", kaže Lesar.

Recimo još da se laburisti zalažu za minimalnu plaću od 3.149,00 kuna, da Zakon o strateškim investicijama smatraju izuzetno opasnim, te da je porez na nekretnine za njih potpuno neprihvatljiv.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara