Lesar podnio kaznenu prijavu protiv Milanovića! Milanović: Mogu razgovarati samo s ozbiljnim ljudima

Lesar podnio kaznenu prijavu protiv Milanovića! Milanović: Mogu razgovarati samo s ozbiljnim ljudima

Foto: Index

LABURIST Dragutin Lesar podnio je kaznenu prijavu protiv premijera Zorana Milanovića. Razlog je upravljanje državnom imovinom.

"Smatramo da je svako daljnje raspolaganje državnom imovinom, a posebice zbog toga što se na popisu nalazi 63 poduzeća i 97 ustanova kao pravne osobe, a pod državnom imovinom su naravno i zemlje, šume i vode, jedini način zaštite interesa građana Republike Hrvatske bila je kaznena prijava jer smatramo da su premijer Milanović, ali i ostali članovi Vlade koji su sudjelovali u tim odlukama prekršili članak 339. Kaznenog zakona. Kršenje zakona je nesavjesni rad u službi, neizvršavanje nadzora i ne poduzimanje mjera za zakonito postupanje", naglasio je Lesar te pojasnio kako je to bio dužan napraviti.

"Podnio sam kaznenu prijavu protiv predsjednika Vlade jer me na to obvezuje prisega saborskog zastupnika. Još od kolovoza kada se prvi put vidjelo da je Vlada počela raspolagati državnom imovinom mimo zakona i bez usvojene Strategije koju može usvojiti samo Sabor, pokušali smo u paralementu taj problem riješiti. Vlada je dala odgovor".

"Da će oni kao Vlada nastaviti rasprodaju državne imovine bez rasprave u Saboru. Nakon toga, podnijeli smo i formalni dokument rasprave u Parlamentu, zaključke, Vlada se pisano na njih očitovala, također nije preuzela obavezu dolaska sa strategijom pred Sabor", istaknuo je Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je i što očekuje od Županijskog Državnog odvjetništva.

"Da će je pomno proučiti, hitno reagirati kao i u svakoj takvoj prilici kada je u pitanju zaštita državne imovine", istaknuo je Lesar.

Milanović: Ozbiljan sam čovjek i s ozbiljnim ljudima mogu razgovarati

Zoran Milanović u razgovoru s novinarima u Bruxellesu nije se želio pretjerano osvrtati na Lesarovu kaznenu prijavu.

"Ne mogu komentirati. Ozbiljan sam čovjek, bar vjerujem da sam ozbiljan čovjek, i s ozbiljnim ljudima mogu razgovarati", odgovorio je Milanović na pitanje da prokomentira kaznenu prijavu šefa Hrvatskih laburista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara