Lesar podnio ostavku!

Foto: Hina

LESAR je na izvanrednoj konferenciji za novinare kazao da na sebe preuzima odgovornost za podbačaj laburista. Ostavku, kako kaže, podnosi kako bi stranci dao vremena da se konsolidira.

"S obzirom da neosvajanje mandata jest u političkom smislu loš rezultat, kompletnu odgovornost za tu situaciju na ovim izborima preuzimam kao predsjednik stranke na sebe, te podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke", izjavio je Lesar nakon objave prvih neslužbenih i nepotpunih rezultata izbora za Europski parlament.

Najavio je kako će se idućeg tjedna sastati Predsjedništvo Hrvatskih laburista, a potom i Nacionalno vijeće stranke, kako bi se omogućilo da Laburisti s obnovljenim programom i kadrovima započnu pripreme za parlamentarne izbore.

Lesar je čestitao pobjednicima izbora i zahvalio glasačima koji su svoj glas dali Laburistima dodavši kako to, međutim, na žalost nije bilo dovoljno za osvajanje mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laburisti su u prošlom mandatu imali u Europskom parlamentu jednog zastupnika - Nikolu Vuljanića.

Laburisti su se nadali da će i na ovim izborima za Europski parlament ponoviti prošlogodišnji uspjeh te osvojiti jedan mandat.

Kandidat Hrvatskih laburista za Europski parlament Nikola Vuljanić nije želio predviđati kakvi će biti rezultati izbora poručivši tek kako treba pričekati službene rezultate.

"Pričekat ćemo rezultate! Napravili smo u ovoj kampanji sve što smo mogli, pa ako je to dovoljno - bit će nam drago, a ako to nije bilo dovoljno onda očito nešto treba drugačije", izjavio je Vuljanić večeras novinarima u kongresnom centru Antunović, u kojem Laburisti očekuju izborne rezultate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara