Lički policajci opraštali prekršaje u zamjenu za drva i građevinske radove

Lički policajci opraštali prekršaje u zamjenu za drva i građevinske radove

Foto: Hina

TROJICA ličkih prometnih policajaca uhićeni su zbog sumnje da su trojici nesavjesnih vozača iz Otočca, Gospića i Zadra 'opraštali' prometne prekršaje, a zauzvrat tražili 'protuusluge' u jelu i piću, građevinskim radovima i drvu za ogrjev, doznaje se u policiji.

Kako je riječ o koruptivnim nedjelima, odnosno primanju i davanju mita te zlouporabi položaja i trgovini utjecajem, svi su prijavljeni Uskoku i odvedeni u Zagreb gdje su predani pritvorskom nadzorniku.

Za najteža nedjela od šestorice uhićenika tereti se 47-godišnji policajac koji je na zahtjev 51-godišnjeg kolege i trećeosumnjičenog 42-godišnjaka iz Otočca od drugoosumnjičenog 32-godišnjeg policajca navodno zatražio nesankcioniranje prometnih prekršaja vozaču iz Otočca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istom prilikom mu je 42-godišnjak ponudio mito u vidu izvođenja građevinskih radova na uređenju okućnice i priključku vodovodne mreže te besplatne konzumacije jela i pića, koje je on prihvatio", kažu u policiji.

Prvoosumnjičeni 47-godišnji policajac se također sumnjiči da je posredstvom petoosumnjičenog 26-godišnjaka iz Gospića zlouporabio svoju ovlast, na način da je 30 lipnja 2014. propustio sankcionirati utvrđeni prometni prekršaj šestoosumnjičenog 57-godišnjaka iz Zadra, za što je zatražio i prihvatio obećanje mita, točnije isporuku drva za ogrjev.

Pritom je višestruko iskazao interes i ustrajnost za dobivanjem obećanog mita, kazala je Hini glasnogovornica ličko-senjske policijske uprave Marija Brozičević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara