Liječnici: Baka koja je u 65. godini rodila četvorke ugrozila dugoročno zdravlje potomstva

Liječnici: Baka koja je u 65. godini rodila četvorke ugrozila dugoročno zdravlje potomstva

Screenshot: YouTube

INFORMACIJA o zdravstvenom stanju četvorki što ih je na svijet donijela 65-godišnja Njemica nije objavljeno, no liječnici tvrde da kod novorođenčadi postoji vrlo visoka mogućnost dugoročnih zdravstvenih problema.

"Zdravstveno stanje novorođenčadi može se izmijeniti u svakom trenutku", rekla je glasnogovornica televizije RTL, koja ima ekskluzivan ugovor s majkom.

Annegret R., profesorica engleskog i ruskog jezika, prije tjedan dana postala je majka četvorki, u 26. tjednu trudnoće, i time je postala majka ukupno 17-ero djece, izvijestio je RTL.

Tri dječačića i djevojčica do daljnjega će biti u inkubatorima. Stručnjaci smatraju da su njihovi izgledi za preživljavanje dobri no upozoravaju da bi zbog rođenja u prilično ranom stadiju trudnoće mogli imati dugoročne zdravstvene probleme.

Nema jamstva za zdravlje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nijedno od četvero djece neće kući otići zdravo", smatra Mario Ruediger iz sveučilišne bolnice Carl Gustav Carus u Dresdenu te kaže da djeci prijete razni kronični problemi, osobito s plućima, probavnim traktom, problemi s vidom i očima te neurološki i moždani problemi.

Liječnici odjela za ginekologiju i porodništvo bolnice u Dresdenu u kojoj su četvorke rođene još nisu objavili informacije o zdravstvenom stanju novorođenčadi koja je na porodu težila između 655 i 960 grama.

65-godišnja Annegret R., sedmerostruka baka, zatrudnjela je nakon umjetne oplodnje obavljene u Ukrajini.

Ravnatelj klinike za žene pri sveučilišnoj bolnici u Erlangenu, Matthias Beckmann za dpa je kazao da je liječničko osoblje bolnice u kojoj su četvorke rođene, obavilo izniman posao porodivši bebe u 26. mjesecu majčine trudnoće, no nema jamstva da će djeca biti zdrava.

Beckmann, istodobno koordinator njemačke Udruge ginekologa i opstetričara i prije rođenja četvorki kazao je da je s obzirom na ukazane joj rizike majčino ponašanje neodgovorno. "Možda će morati brinuti o dvoje hendikepirane djece, a za petnaestak godina, možda će i njoj, u 80-oj, trebati skrb i njega", smatra Beckmann.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara