Linić: Milanović svoj apsolutizam gradi na likvidacijama, prijetnjama i spletkarenju

Linić: Milanović svoj apsolutizam gradi na likvidacijama, prijetnjama i spletkarenju

Foto: Hina

"JASNO sam ponovio poruku da je naš premijer spletkaroš i da nije dobar premijer", ponovio je u Intervjuu tjedna HRT-a Slavko Linić.

"Nisam išao na nisku razinu, nisam se bavio ljudskim slabostima, nego sam pokušao naglasiti da postoje profesionalne razlike među nama, za razliku od Zorana Milanovića koji voli ljude valjati po blatu. Zoran Milanović je problem, nije problem Vlada, nije problem koalicija", naglasio je Linić.

Linić je kazao da ga je premijer više puta, i pred članovima Vlade, nazivao kriminalcem i prijetio mu da će ga uhititi.

"Na poslu i u okružju moje obitelji pojavljivali su se policajci, to znam jer su se legitimirali", kazao je Linić te naglasio kako ne očekuje uhićenje.

"SDP ima predsjednika koji likvidira ljude"

"Kad govorimo o Željku Jovanoviću i Gordanu Marasu - oni su sjedili s Milanovićem kad su me odlučili blatiti. Oni su me htjeli ocrniti, vjerujući da ću nakon toga zašutjeti. Da mi je premijer oduzeo mandat - ja bih otišao, ali to nije premijerov način rada - Milanović čak nije ni prihvatio kad sam mu dao mandat na raspolaganje. Ne možeš samo nekoga maknuti, moraš ga likvidirati - on nije mogao podnijeti činjenicu da je jedan od najomiljenijih njegovih ministara - Slavko Linić", kazao je Linić.

Linić je kazao kako će na Glavnom odboru stranke 7. lipnja otvoreno reći svoje mišljenje o Milanoviću i tako skinuti teret odgovornosti što nije prije reagirao. "Moja krivica je u tome što sam utjecajan, ugledan član stranke i trebao sam više utjecati. Hoće li članovi stati na moju stranu ili neće, to je dio njihove odgovornosti. SDP jako gubi s ovim predsjednikom stranke koji likvidira ljude", rekao je.

Govoreći o slučaju tvrtke Mali biskviti, kaže da ga ne brinu najavljene tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad govorimo o Ljutiću, netko digne 20.000 kuna, a traži kredit od 30 milijuna. Tvrtka od 20.000 kuna želi uvoziti i konkurirati domaćoj konditorskoj proizvodnji. Ako netko smatra da ne treba djelovati protiv takvih poteza, neka, ali ja smatram da treba", kaže Linić.

"Jako dobro spavam"

"Previše sam odgovorna osoba. Skoro 40 godina radnog staža na uvijek odgovornim mjestima na kojima sam donosio uvijek važne i odgovorne odluke. Jako dobro znam sve zakone i propise, i zbog toga jako dobro spavam", zaključio je Linić.

Kaže kako je Milanović tek sada pokazao svoje pravo lice, kada se domogao vlasti te da je razočaran jer je premijera očito "krivo procijenio".

"On je tada bio mlad, ambiciozan, čovjek i dobar govornik. Ali kad je dobio komadić vlasti, vidjelo se njegovo pravo lice. Razočaran sam, ali nisam jedini", kaže Linić te dodaje da Milanović u SDP-u provodi totalitarizam, a ne demokraciju.

"Jedino rješenje - prijevremeni izbori"

Linić je rekao da bi najbolje rješenje za vladu, koaliciju, ali i građane, bilo novi mandatar. Ali, budući da je stranka podijeljena, drži da nije moguće ponuditi novog mandatara pa su onad rješnje prijevremeni izbori.

"Za SDP i koalicijske partnere, ali i za građane, najbolje rješenje bila bi vlada s novim mandatarom da ne gubimo vrijeme na izbore, ali procjenjujem da je nemoguće imati jedinstvenu stranku u rušenju predsjednika starnke."

Ukoliko pak dođe do njegovog izbacivanja iz SDP-a, Linić namjerava ostati nezavisni zastupnik, kaže kako ga je "sam zaradio" i da mu SDP nije donio mandat, iako ga je omogućio mnogima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara