Linić i Vrdoljak opet nisu ništa radili: Otkazali dva broda sirovine za Dina Petrokemiju jer nisu sve pripremili!

Foto: Davor Pongračić (Cropix)

"BILO je sve spremno. Sve! Radnici su dva mjeseca volonterski radili kako bi postrojena bila spremna za rad čim stigne sirovina. Sve smo napravili, a na kraju zbog hrvatske birokracije investitori su otkazali dva broda sirovine koja su trebala stići. HEP nije uključio struju što je bila obveza i obećanje Ministarstva gospodarstva, a račun nam je i dalje blokiran što je obećalo i trebalo riješiti Ministarstvo financija",  rekao je ljutito za Index predsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević potvrđujući vijest da su radnici Dina Petrokemije u Omišlju započeli danas novu blokadu na ulazu u tu tvrtku.
 
Osim totalne neažurnosti vladinog birokratskog aparata, radnici su blokirali tvrtku jer zadnja isplaćena plaća je bila za lipanj ove godine, a Uprava je bila nespremna za kolektivne ugovore. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sve je zapelo. Sve! A interes postoji. Evo danas dolazi investitor iz Italije Industriale Generali kojeg zanima otkup cjelogodišnje proizvodnje koja im treba za izradu PVC-a. I što? Ništa. Ovoj Vladi puna su usta poziva investitorima i sada kada napokon možemo početi raditi i izvući se iz krize oni ne naprave ništa", naglasio je Mihaljević za Index podsjetivši kako još uvijek nije realizirana ni obećana kupoprodaja zemljišta namijenjenog za LNG terminal, iz čega bi se radnicima isplatio dio plaća.
 
Valja podsjetiti kako je Uprava tvrtke odbila dati jamstva da će radnicima prije blagdana biti isplaćena jedna plaća što je opet izazvalo revolt radnika. Isto tako valja naglasiti kako je su iz Dina Petrokemije još 31. studenog odaslali nalog za predstečajnu nagodbu no još uvijek nemam nikakvog rješenja. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara