Linić najavio rasprodaju: Bit će još privatizacija

Foto: Davor Pongračić / Cropix

MINISTAR financija Slavko Linić rekao je da će biti još privatizacija, nakon HPB-a i Croatia osiguranja. Sve je, dodaje, u prijedlogu Strategije o upravljanju državnom imovinom, koja će se uskoro naći pred Vladom.

Tamo se jasno naznačuje što nam je bitno da ostane u državnom vlasništvu, a što treba u privatizaciju, pojašnjava ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prijedlogu Strategije upravljanja državnom imovinom piše što su strateške tvrtke, tvrtke infrastrukture koje neće ići u privatizaciju, a koje su tvrtke u kojima država ima vlasništvo, ali su na tržištu i konkuriraju privatnom sektoru i koje mogu ići u privatizaciju", rekao je Linić.

Nešto će ići ovu godinu, a nešto u idućim godinama, kaže Linić podsjećajući da dugovi koje Hrvatska ima nose jako velik teret kamata. Privatizacijom želimo, kaže, postići jaču snagu tih trgovačkih društava, a posebno ćemo utvrditi u kojima ćemo ostati prisutni s 25 posto + jednom dionicom.

"Važno je to i za, ne prihode proračuna jer nažalost privatizacijski prihodi nisu prihodi proračuna, oni se ipak računaju samo u računu financiranja i služe za smanjenje zaduženja", zaključio je Linić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara