Linić se obrušio na HDZ i Karamarka: Sada odjednom sve znaju, a što su radili osam godina? Pljačkali su Hrvatsku!

Foto: Davor Žunić/Cropix

DANAS je u Čavlima održana izvještajno-tematska konvencija SDP-a Primorsko-goranske županije. Okupljenim članovima svoje stranke obratili su se predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina i dio ministara.

"Sada odjednom HDZ-ovci sve znaju, o new dealu i o svemu. A što su radili osam godina? Mi upravo radimo za svakog građanina. Nama nešto govore oni čija je vlada osam godina pljačkala Hrvatsku, koji su osam godina bili neuspješni?! Karamarko valjda očekuje da u mjesec dana nadoknadimo ono što su oni osam godina pljačkali i zapostavljali, uključujući upravo i ljude koji i danas vode HDZ", žestoko je odgovorio na Karamarkove optužbe ministar financija Slavko Linić.

"Pet milijardi kuna je potrošeno na potpuno neuspješno zdravstvo, koje ćemo ponovo sanirati, a već smo ga jednom sanirali 2001. godine. To su dubioze koje se ne mogu preko noći preokrenuti. Tu je sanacija brodogradnje, osam godina ništa u brodogradnju nisu ulagali, ova Vlada je sanirala devet milijardi kuna u brodogradnji, ali ne svojim novcem, nego siromašenjem građana Hrvatske. Dvije milijarde je opljačkano, zato je HDZ dobio novce, zato je Sanader dobio novce, to se još nije razriješilo, ova Vlada sve te pljačke pokušava riješiti, što manje prebaciti na građane, a sve to će platiti građani Hrvatske", kazao je Linić.

Okupljenima se obratio i Zlatko Komadina, predsjednik primorsko-goranskog SDP-a i kandidat za župana PGŽ-a

"Stranku čine ljudi i bez drugarstva ne može se mnogo napraviti, ne mislimo ni mi svi isto, sukobimo se, ali brzo to nestane zbog ostvarivanja programa ljevice, to je ono što nam svima treba", kazao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović: Mi nismo imali ruke u tuđim džepovima

"Mi smo zemlja apsurda i političke iracionalnosti - to dokazuje da je stranka koja je imala najviše korupcijskih afera dobila na posljednjim izborima. Baza glasača te stranke u kojoj se domoljubna patetika koristi kao opijum za narod, dokaz su hrvatske političke iracionalnosti", rekao je pak ministar Jovanović te dodao:

"U našoj stranci su ruka na srcu važniji nego ruka u tuđem ili državnom džepu. Mi na svojim listama nemamo ljude koji su imali ruke u tuđim džepovima".

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić naveo je da je PGŽ primjer kako solidarnost, razumijevanje i multikulturalnost mogu funkcionirati, a član predsjedništva SDP-a Davor Bernardić da će uloga regija, gradova i županija u EU biti sve važnija i veća, a nacionalna komponenta manja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara