Ljutiti Amerikanci zasuli bolnicu pozivima i mailovima, liječnici tvrde: Nema opasnosti!

Screenshot: WBA

LIJEČNIK Kent Brantly stigao je jučer u SAD. Preko supruge poručio je kako mu je drago što se vratio, a ona dodaje kako joj je laknulo kad je avion s njim sletio.

Njegova kolegica Nancy Writebol trebala bi u SAD stići kroz idućih nekoliko dana.

I dok su Amerikanci ljuti i u strahu, liječnici uvjeravaju: "Nema opasnosti! Iz izolacijske sobe neće izaći ništa i nitko s virusom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ebola se ne širi nekakvom magijom.", poručuju liječnice bolnice u kojoj se Brantly liječi, a koji su zaprimili na stotine mailova i poziva ljutitih sugrađana.

Izolacijska soba u kojoj se oboljeli liječnik nalazi jedna je od četiri u SAD-u s visokim stupnjem sigurnosti koja može primiti vrlo rizične pacijente, a sagrađena je prije 12 godina. U njoj su bili i oboljeli od SARS-a koji se, za razliku od ebole, širi kihanjem i kašljanjem. Ebola se, podsjećamo, širi izravnim kontaktom s krvlju ili drugim tjelesnim tekućinama zaraženih osoba, bilo živih ili preminulih.

"Izolacijska soba odvojena je od drugih bolničkih odjela, ima jedinstvenu opremu i infrastrukturu koja omogućava vrlo visoku sigurnost. Bez obzira što se ebola širi samo izravnim kontaktom, mjere sigurnosti koje smo poduzeli su kao da se može prenijeti i zrakom. Ništa nismo prepustili slučajnosti. Niti jedan liječnik, niti jedan pacijent niti posjetitelj bolnice nisu izloženi riziku.", kazao je liječnik Bruce Ribner.

"Njih dvoje išli su u humanitarnu misiju, zarazili su se, mi im moramo pružiti maksimalnu šansu da se oporave.", dodao je Ribner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara