Lorencin skočio u Cetinu pa potvrdio poskupljenje boravišne pristojbe

Lorencin skočio u Cetinu pa potvrdio poskupljenje boravišne pristojbe

Foto: Hina

USKORO poskupljuje boravišna pristojba - potvrdio je to ministar turizma Darko Lorencin, koji je danas u Omišu sudjelovao u vježbama HGSS-a. Ovo podizanje cijena trebalo bi donijeti značajniji izvor prihoda za uspostavljanje destinacijske menadžment organizacije , posebice na lokalnoj i regionalnoj razini.
 
"Povećanje boravišne pristojbe će biti. Trenutno radimo usuglašavanje sa sektorom i kroz tjedan dva javnost će biti upoznata sa rezultatima" rekao je Lorencin.

Koliko će se iznos boravišne pristojbe povećati još se točno ne zna.

"Ima različitih varijanti, negdje na razini od 1.1 do 1.15 Eura je maksimalno, pitanje je samo treba li ići po fazama ili od jedanput."

Višak novac koji će se dobiti kroz ovo poskupljenje neće se utrošiti za širenje sustava, kaže ministar Lorencin, već za širenje njegovih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za uspostavu destinacijskog menadžmenta, pokretanje manifestacija i jedne šire lepeze podizanja kvalitete i atraktivnosti destinacije."

Lorencin sudjelovao u vježbi

Lorencin je istaknuo kako je sigurnost gostiju jedan od naših najvećih turističkih aduta. A upravo sigurnost je ono što turistima pruža Hrvatska gorska služba spašavanja koja je danas u Omišu održala pokaznu vježbu koja je ujedno služila i za produženje europske licence.

U vježbi je sudjelovao i ministar Lorencin koji se vozio helikopterom, penjao na Omiške stijene, ali i sudjelovao u vježbama spašavanja na Cetini. Pohvalio je rad HGSS-a i dodao kako su i oni jedna od važnih karika koja pridonosi sigurnosti turista. Ministarstvo turizma i dalje će podržavati rad HGSS-a, a ove godine gotovo se udvostručio iznos za njihovo financiranje iz državnog proračuna, poručio je Lorencin.

Ministar turizma danas je pozvao i jedinice lokalne zajednice i građevinske poduzetnike da se suzdrže od radova tijekom turističke sezone. Nažalost u našim gradovima veliki komunalni zahvati započinju uglavnom u predsezoni , ali i u jeku turističke sezone što i nije najbolja turistička promidžba. A građevinski radovi su dočekale ministra i danas u Omišu gdje traje izgradnje zaobilaznice.

"Sugerirao bi svima onima koji su ove godine kao i prethodnih godina zalazili u ljetne mjesece i kasnili sa radovima, neka sada u srpnju 2014. počnu pripremati radove za 2015.godinu."

Lorencin je zaključio kako ne možemo trošiti novac na promociju, a onda turistima pokazivati ovakvu sliku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara