Lovrić Merzel pod istragom Uskoka! Potrošila 182.000 županijskih kuna na privatne proslave!

Foto: Hina

MARINA LOVRIĆ MERZEL je pod istragom Uskoka zbog financiranja privatnih proslava novcem županije. Istražitelji Uskoka terete je da je svoje rođendane i rođendane članova obitelji, kao i druge privatne domjenke, organizirala u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u Sisku, te županiju oštetila za 182.000 kuna, a Hrvatske šume za 9600 kuna.

Na stranicama Uskoka objavljeno je da je, temeljem kaznene prijave koju je podnijela PU sisačko-moslavačka, pokrenuta istraga protiv dvije osobe rođene 1963. i 1953. godine. U priopćenju Uskoka nije otkriven identitet osoba protiv kojih je istraga pokrenuta. Navode se međutim inicijali M. L. M., kao i činjenica da je drugookrivljeni šef sisačke podružnice Hrvatskih šuma, iz čega proizlazi da se radi o Zvonku Rožiću, bivšem šefu ove institucije.

Županija plaćala za rođendane, a Hrvatske šume za svadbu

Lovrić Merzel i njenog suučesnika Uskok tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i zlouporabu položaja i ovlasti u poticanju. Priopćenje Uskoka o pokretanju istrage prenosimo u cijelosti:

"Rješenje o provođenju istrage je doneseno zbog postojanja osnovane sumnje da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000,00 kuna.

Nadalje, iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000,00 kuna.

Osim navedenog, osnovano se sumnja da je drugookrivljenik kao voditelj Uprave šuma (Podružnica Sisak) na traženje prvookrivljenice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana  u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, time da je troškove u iznosu od najmanje 9.600,00 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici.

U odnosu na druge moguće nezakonitosti u Sisačko-moslavačkoj županiji izvidi se nastavljaju, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje".

Rožić je za HRT kazao kako ga je priopćenje iznenadilo te da je u prošli utorak bio na ispitivanju u Uskoku.

"Ispitali su me i vidjeli su da je sve u redu. Ne znam što se događalo oko te svadbe, ali to nije istina", izjavio je Rožić i dodao da su Hrvatske šume naplatile sve što se tiče korisnika na toj svadbi.

Premijer i ministri na svadbi plaćenoj državnim novcem

Na svadbi Marine Lovrić i Mladena Merzela, zbog koje je sisačko-moslavačka županica sada pod istragom Uskoka, 2009. godine bio je čitav vrh SDP-a. Među uzvanicima su bili Zoran Milanović, Slavko Linić, Mirando Mrsić, Milanka Opačić, Stjepan Mesić, Ljubo Jurčić...

S Mrsićem i Linićem je Lovrić Merzel i u kumskim vezama. Kako je Index već pisao, Mrsić i Linić se s Lovrić Merzel privatno druže: nedavno su bili na njenoj privatnoj zabavi u vikendici u mjestu Selište kod Petrinje, a među gostima je bio i Ivo Josipović.

Šef Uskoka postaje glavni državni odvjetnik

Uskok je informaciju o pokretanju istrage protiv Lovrić Merzel objavio samo par dana nakon što je potvrđeno da će Dinko Cvitan, šef Uskoka, uskoro na poziciji glavnog državnog odvjetnika naslijediti Mladena Bajića. Cvitana je za novog državnog odvjetnika predložila vlada Zorana Milanovića, te se očekuje još samo potvrda njegovog imenovanja u Saboru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara