Luka Rajić otvara podružnicu PharmaSa u Švicarskoj

Foto: PharmaS

FARMACEUTSKA kompanija PharmaS, u vlasništvu Luke Rajića, osnovala je kompaniju PharmaS Švicarska za proizvodnju i prodaju farmaceutskih proizvoda sa sjedištem u Ženevi.

“Već smo u više navrata najavljivali da nam je tržište naše regije premalo za srednjoročne i dugoročne planove koje smo postavili pred kompaniju. Veseli me što je prva zemlja u koju ulazimo nakon pozicioniranja u regiji, upravo Švicarska koja ima dugu tradiciju u farmaceutskoj industriji. Iako će mnogima izgledati iznenađujuće, u Švicarskoj postoji potencijal za plasiranje naših bezreceptnih proizvoda, konkretno inovativnih brandova koje razvijamo u kompaniji. Nakon dodatka prehrani PharmaS PROBalansa, u ovoj godini ćemo u Hrvatskoj lansirati još pet proizvoda, a vrlo brzo slijedi i prvo lansiranje na tržištu Švicarske”, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić te dodao kako Švicarska prednjači u razvijenosti prehrambene industrije dok je tržište dodataka prehrani nešto manje razvijeno.
 
Švicarska će tako postati sedma zemlja, nakon Hrvatske, Srbije, BiH, Kosova, Makedonije i Albanije, u kojoj PharmaS posluje. Kompanija PharmaS je i dalje orijentirana na proizvodnju generičkih lijekova na recept u sklopu čega je registrirano oko 120 lijekova u regiji, a od kraja prošle godine intenzivno se radi na razvoju vlastitih proizvoda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U PharmaSu je trenutačno zaposleno oko 170 stručnjaka. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara