Luka Rajić u Rugvici gradi logistički centar od 130 milijuna kuna

Luka Rajić u Rugvici gradi logistički centar od 130 milijuna kuna
Foto: ralulogistics.com
 
LUKA RAJIĆ nastavlja investirati u razvoj logističkog poslovanja. Nakon što je njegova tvrtka Ralu logistika razvila manja regionalna skladišta u Splitu, Rijeci i Slavonskom Brodu, priprema iskorak u razvoj skladišta i distributivne mreže, gradnjom središnjeg logističko distribucijskog centra (LDC) na području Rugvice u Dugom Selu, piše Poslovni dnevnik.
 
U tijeku je natječaj, koji tvrtka provodi u suradnji s općinom, za izgradnju pristupne ceste s komunalnom infrastrukturom za gospodarsku zonu Dragošička, na kojoj je i zemljište Ralu logistike na kojem se planira gradnja LDC-a.
 
Pristupna cesta, navodi se u natječaju, potrebna je za realizaciju projekta LDC-a i ishođenje uporabne dozvole, a iz Ralu logistike napominju i da cesta neće služiti samo za njihovu investiciju, nego i sve druge buduće projekte u industrijskoj zoni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Pristupna cesta prvi je, dakle, korak u pokretanju novog projekta, a LDC bi trebao, prema procjenama u Ralu logistici, biti dovršen u 2015. Konkretnije o visini investicije u ovom trenutku je još, kako kažu u Ralu, nezahvalno govoriti, no u fazi idejne studije govorilo se, dodaju, o investiciji od 130 milijuna kuna.
 
"Ralu je još uvijek u fazi izrade projektne dokumentacije u sklopu koje će se definirati tehničko-tehnološka rješenja. Nakon toga slijedi faza ishođenja suglasnosti i građevinske dozvole i tek tada možemo govoriti o definiranju obuhvata i realnoj procjeni investicije", rekli su za Poslovni iz Ralu logistike, a taj dio procesa očekuju da se okonča do rujna.
 
Tri regionalna skladišta Ralu logistici zadovoljavaju postojeće potrebe, a novi centar svojim bi kapacitetom trebao omogućiti tvrtki daljnji razvoj na nacionalnoj razini i u regiji JI Europe.
Stoga je lokacija u Rugvici je za ovaj projekt Ralu idealna, jer se nalazi na raskrižju važnih puteva, nadomak autocesti Bregana-Lipovac, te prometnicama prema Mađarskoj i jugu Hrvatske.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara