MUP čeka posla preko glave: Kerumovi komunalni redari neće dozvoliti binu na Rivi?!

Foto: Joško Ponoš / Cropix

KAKO Grad Split nije izdao dopuštenje za postavljanje bine na rivi, u subotu gay pride i Ostojićev MUP očekuje problem koji možda i nisu planirani, a to su Kerumovi komunalni redari.

> Ostojić vjeruje da na Split Prideu neće biti nereda, ugostiteljima zabranili staklene predmete na stolovima

> Hajduk Jugend sprema molotovljeve koktele za paradu!

"Nismo izdali dopuštenje da se bina postavi na Rivi, već na Prokurativama. Nitko osim Grada Splita nema pravo dati dopuštenje za postavljanje bine i razglasa na rivi. To znači da će komunalno redarstvo postupati u skladu sa ovlastima i pozitivnim zakonskim propisima", kazao je splitski dogradonačenik Jure Šundov za Index.

Ovlasti i pozitivni zakonski propisi

Zabrinuli smo se kada smo ovo čuli. Znači li to da će policija morati intervenirati ne samo na smirivanju onih koji su protiv parade, već će biti posla i s Kerumovim komunalnim redarstvom?

"Nipošto. Komunalno redarstvo će samo djelovati u sklopu svojih ovlasti i pozitivnih zakonskih propisa. Ispisat će se prijave protiv onih koji budu u prekršaju", kazao nam je Šundov. 

"Ako se što dogodi, MUP je odgovoran"

Unatoč svim mirotvornim nastojanjima gradske uprave, moglo bi se lako dogoditi da u subotu prva crta obrane od paradiranja na rivi budu tako upravo Kerumovi komunalni redari...

"Ako se što dogodi, to će biti odgovornost MUP-a, a ne Grada Splita", zaključio je Šundov te potvrdio da su i policiji i organizatorima poslali zaključak s novom, promijenjenom rutom koja paradu umjesto lijevo na Rivu, skreće desno na Prokurative.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara