MUP nezainteresiran što netko godinama koristi njihov identitet na Facebooku?!

Ilustracija: Facebook

NA FACEBOOKU već par godina postoji stranica MUP-a, no radi se o lažnoj stranici, odnosno iza nje ne stoji Ministarstvo unutarnjih poslova. Pitali smo zato MUP što će napraviti s tim budući da građani mogu doći u neugodnu situaciju i dati povjerljive podatke tko zna kome... Evo što su odgovorili. 

MUP: Nismo imali neugodnih iskustava

"MUP RH koristi društvene servise u promidžbi svojih aktivnosti, kao i komunikaciji s građanima. MUP je društvene servise počeo koristiti 2010. godine kada smo pokrenuli službeni YouTube kanal MUP TV. Na ostalim društvenim servisima MUP nije prisutan kao institucija, već isključivo preko pojedinih projekata, za koje smo otvorili Facebook stranice. Tako nam putem Facebooka građani svakodnevno postavljaju pitanja na koja se mi trudimo što prije dogovoriti. Facebook stranica MUP RH sadrži svega nekoliko postova, koji su po policiju afirmativni ili neutralni i u odnosu na sadržaj koji je objavljen na stranici ne nalaze se elementi bilo kojeg kaznenog djela. Naše nadležne službe provjerit će profil i sukladno provjerama kontaktirati administratore Facebooka radi dogovora oko poduzimanja daljnjih radnji kako ne bi dolazilo do zabune kod građana. Iako do sada nije bilo nikakvih problema s ovom stranicom, upozoravamo da se ne radi o službenoj Facebook stranici našeg Ministarstva te da ukoliko imaju informacije koje žele proslijediti MUP-u, da to učine putem naših službenih mailova, pozivom na broj 192 ili u kontaktu s policijskim službenicima", odgovorili su u MUP-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začudna ležernost

Ovakva ležernost zaista začuđuje jer se na popularnoj društvenoj mreži netko godinama neovlašteno služio MUP-ovim identitetom i sve do poziva i upita Indexa u MUP-u to nikome nije smetalo, niti je imao potrebu da reagira i "skine" lažnu stranicu Ministarstva unutarnjih poslova?! Nevjerojatno. MUP kao da je još u kamenom dobu i dalje čeka svoju informatičku revoluciju...

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara