MUP tvrdi da policajac nije vrijeđao predstojnika Milanovićevog ureda, oglasio se i Saucha

MUP tvrdi da policajac nije vrijeđao predstojnika Milanovićevog ureda, oglasio se i Saucha

Foto: Vlada RH

POLICAJCI na Sljemenu nisu vrijeđali Tomislava Sauchu, predstojnika ureda premijera Zorana Milanovića, utvrdila je unutarnja kontrola MUP-a. A je li Saucha prekoračio granicu dobrog ukusa u svom ophođenju prema policajcima, utvrdit će nadležni prekršajni sud.

Iz MUP-a je priopćeno da je unutarnja kontrola izvršila nadzor postupanja policijskih službenika u događaju u kojem je jedan od sudionika bio i Saucha. Utvrđeno je da se policajac koji je postupao prema Sauchi držao zakonskih propisa.

Policajac nije bio uljudan prema SDP-ovcu Đujiću

No, unutarnja kontrola također je utvrdila da policijski službenik koji je postupao prema Saši Đujiću, SDP-ovom "mladom lavu", "nije poštivao odredbu Pravilnika o načinu policijskog postupanja koja se odnosi na uljudno ophođenje prema građanima".

"U dijelu koji se odnosi na način i sadržaj komunikacije policijskog službenika i gospodina Tomislava Sauche prikupljene su kontradiktorne izjave očevidaca. No, kako je neposredno opažanje policijskog službenika temelj za podnošenje prijave prekršaja ili kaznenog djela, sve okolnosti koje se odnose na činjenicu da li je ili nije počinjen prekršaj će se utvrđivati u prekršajnom postupku pred mjerodavnim Prekršajnim sudom", priopćeno je iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svađa pred VIP šatorom

Podsjećamo, ministar policije Ranko Ostojić prošlog tjedna potvrdio je da je unutarnja kontrola pokrenula istragu o navodnom verbalnom sukobu između Sauche i policajca na Sljemenu.

Do navodnog incidenta je došlo u VIP šatoru nekoliko sati nakon što je završila druga utrka Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu kada je Saucha prema izjavama pojedinih svjedoka izvrijeđao interventne policajce. Navodno im je zaprijetio svojim poznanstvom s ministrom Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Vladom Dominićem. Policajci su intervenirali jer je navodno netko htio ući u VIP šator bez propusnice, a Saucha se umiješao u razgovor.

Javio se i Saucha

"Mišljenja sam da svojim riječima i postupcima nisam nikoga vrijeđao, niti sam prijetio. Žao mi je ukoliko je netko od policijskih službenika na taj način shvatio moje riječi i postupke. Sve ostale detalje i okolnosti toga događaja iznijet ću u prekršajnom postupku", stoji u priopćenju Sauche poslanom Novoj TV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara