Malena Ivana može umrijeti svaki put kada zaplače, potrebna joj je skupa operacija

Malena Ivana može umrijeti svaki put kada zaplače, potrebna joj je skupa operacija

Screenshot: RTL

ZBOG urođenog rascjepa kralježnice i Arnold-Chiarijeve malformacije - jednogodišnjoj Ivani iz Poličnika, svaki put kad zaplače, staje srce.

"Ona ne smije plakati zato što ostaje bez kisika i ja kao majka moram je vraćati u život, znači reanimirati je. Nekad su to teži napadaji koji iziskuju masaže srca, nekad su to samo blagi napadi koji samo upuhivanjem i lupkanjem u leđa je uspijevaju vratiti", kazala je za RTL Ivanina majka Emina Ukalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivana je rođena s teškom malformacijom kralježnice u kojoj je bila rupa duga pet centimetara, a s tim oštećenjem došli su epileptični napadaji i Arnold-Chiarijeva malformacija. Ivani se nakuplja i voda u glavi zbog čega joj je u u glavicu ugrađena pumpa.

Kada Ivana zaplače raste pritisak kosti na leđnu moždinu što sprječava dotok krvi i kisika u mozak. Operacija u SAD-u stoji 250 tisuća dolara i može joj spasiti život. Operacija neće pomoći da se Ivana potpuno izliječi, ali će pomoći da ostane živa.

U Poličniku će se održati humanitarni koncert na kojem će nastupiti nekoliko glazbenika, a otvoren je i broj žiro računa na ime Ivana Ukalović u Raiffeisen banci gdje možete uplatiti novac: HR5624840083115955852.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara