Maras o Centar banci: Sve su procjene govorile da je ulaganje isplativo

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

MINISTAR poduzetništva Gordan Maras osvrnuo se na stečaj Centar banke. Ponovio je da su sve procjene govorile da se to ulaganje može isplatiti, da se banka može konsolidirati i da se na osnovu tog projekta može pokrenuti okrupnjavanje sektora malih banaka.

"Mi smo na osnovu prijedloga HBOR-a, koji je zadužen za zastupanje države u fondovima gospodarske suradnje, i oni su izanalizirali taj projekt i rekli da je on fizibilan, i na osnovu toga što je uz državni ulog, znači na tih 49 milijuna kuna, bilo je još 84 milijuna kuna privatnog kapitala. Znači 134 milijuna kuna je iznosila ta dokapitalizacija, to nitko ne spominje u medijima", rekao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ministar je danas predstavio rezultate poduzetničkog impulsa za poduzetničke zone. Potpisao je i ugovore o nepovratnim potporama vrijednim 10 milijuna kuna s pet županija i gradova, dok je ukupna vrijednost potpora 34 milijuna kuna.

"Vrlo jasna poruka: za državna sredstva od 10-ak milijuna kuna, još nadodano s jedinica lokalnih samouprava, vjerujem da će do kraja projekta biti negdje ispod 30 milijuna kuna. 1.600 novih radnih mjesta i 90 novih poduzetnika koji će raditi u tim zonama", rekao je Maras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara