Maras o potporama malim i srednjim poduzetnicima: U vrijeme HDZ-a potpore su se davale odokativno

Maras o potporama malim i srednjim poduzetnicima: U vrijeme HDZ-a potpore su se davale odokativno

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

SABORSKI zastupnici raspravljaju o izvješću o poslovanju Hrvatske agencije za malo gospodarstvo u 2011. godini.

HAMAG je u 2011.godini odobrio 112 jamstava u iznosu od 154 milijuna kuna, čime je omogućeno gotovo 500 milijuna kuna investicija u gospodarstvo, izvijestio je saborske zastupnike predsjednik Uprave HAMAG-a Darko Liović. Ipak, kako je sadašnja Uprava na čelu HAMAG-a od 2012. Liović je izrazio suzdržanost prema rezultatima za 2011, te se okrenuo rezultatima za prošlu godinu...

"Samo za usporedbu, u 2012. smo izdali 243 jamstva malim i srednjim poduzetnicima i ukupno 315 milijuna kuna jamstava, a kroz ta jamstva potaknuli 924 milijuna kuna investicija u sektoru malog i srednjeg poduzetništva što predstavlja rast od 87% u odnosu na 2011. godinu", rekao je Livoić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladi kolega svijet ne počinje od Vas i nikakvo friziranje brojki neće pomoći ovoj Vladi", poručio je HDZ-ov Đuro Popijač. "Pad industrijske proizvodnje je viši za 6%, a tu su pad izvoza, pad uvoza, pad investicija, ali ono što je najviše karakteriziralo 2012. je enorman rast nezaposlenih. To je rezultat rada ove Vlade", rekao je Popijač.

"Čudi me da ovako govori čovjek čiji model u HAMAG-u nije dao rezultate i gdje su se za njegovog mandata potpore davale odokativno", reagirao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

"Na preporuku, na 'poguranac', i tako dalje. Tog više nema, niti će bit. Isto tako kao što neće biti potpora koje će biti 'daj bar 5 tisuća kuna, to će mi dobro doći'. Takvu politiku potpora više ne bute gledali", izjavio je Maras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara